Lucrări edilitare în Avrig și satele aparținătoare

Administrația locală din Avrig derulează, în aceste zile, ample lucrări de reabilitare și modernizare, atât în centrul orașului, cât și în cartiere, dar investițiile nu ocolesc nici satele aparținătoare.

excavator AvrigSăptămâna trecută au început lucrările de modernizare a aleii dintre blocurile 15 și 16 din zona centrală a Avrigului. Acestea presupun acoperirea unor suprafețe de aproximativ 450 metri pătrați cu pavaj de 8 cm, 140 metri pătrați cu pavaj tip grilă și 130 metri pătrați cu pavaj roșu. Acest șantier face parte din seria de lucrări de modernizare a aleilor și sistematizare a parcărilor din zona centrală pe care administrația locală și-a propus să le ducă la bun sfârșit în anul 2016. De curând, în curtea căminului cultural din Bradu a fost amenajat un spațiu de joacă atractiv, unde copiii își pot petrece timpul liber în siguranță.

Înaintează conform programului

Lucrările de pe strada Corneliu Coposu au ajuns la intersecția cu Suru. Proiectul include acoperirea unei suprafețe de aproximativ 2.000 de metri pătrați cu pavaj și montarea de borduri pe o lungime de aproximativ 200 de metri, iar odată cu pavarea drumului se va realiza și reabilitarea trotuarelor aferente. „Modelul implementat la nivelul străzii Coposu se dorește a fi extins la nivelul întregii localități“, a menționat primarul Arnold Klingeis.

Lucrări la cimitir și o capelă funerară

În aceste zile se efectuează lucrări de reparații la gardul cimitirului din Avrig. „Reparațiile erau necesare, întrucât gardul se afla într-o stare avansată de degradare, reprezentând un risc pentru trecători. De asemenea, prin această reparație se poate controla accesul persoanelor în incinta cimitirului“, motivează Klingeis. În curând, Avrigul va avea și o capelă funerară amplasată în cimitir și care va fi compartimentată pe două niveluri. La subsol, capela va avea cameră frigorifică, iar la parter va exista o sală de îmbălsămare, trei încăperi pentru priveghi și spațiile administrative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*