Lucrări edilitare la Șelimbăr

Primăria comunei Șelimbăr a deschis procedura de achiziție a două loturi de teren, pe străzile Pictor Nicolae Brana și pe Doamna Stanca, în vederea construirii a două grădinițe, două creșe și terenuri de joacă pentru copii.

Consiliul Local Șelimbăr a aprobat achiziția a 4.000 mp de teren pe strada Doamna Stanca și 3.000 mp pe strada Pictor Nicolae Brana. „Ofertele pot fi depuse, începând cu până la data de 27 septembrie 2017, la registratura Primăriei comunei Șelimbăr, str. Mihai Viteazu, nr. 234, de luni, până joi în intervalul orar 8:30 – 13:00”, se arată într-un anunț postat pe site-ul www.primariaselimbar.ro. În bugetul din acest an, consilierii locali au alocat în acest scop 1,3 milioane lei, pentru achiziția a 3.000 de metri pătrați de teren pe strada Pictor Nicolae Brana și 1,7 milioane lei pentru terenul de pe strada Doamna Stanca. „În cele două zone locuiesc familii tinere care au sau vor avea într-o perioadă scurtă de timp copii mici. Era nevoie de aceste investiții, sunt extrem de importante pentru locuitorii de aici, dar și pentru întreaga comunitate. Primăria și Consiliul Local au alocat în buget sumele de bani pentru cumpărarea în primă fază a terenurilor. Anul viitor vom demara licitația pentru proiecte, iar apoi vom începe ridicarea construcțiilor”, a anunțat primarul Marius Grecu.

Investiții necesare

Primăria Șelimbăr a investit 1,8 milioane de lei pentru amenajarea străzii Triajului, cu 700.000 mai puțin decât se estimase inițial. Lucrările la infrastructura străzii Triajului, dar și cele de la strada Pictor Nicolae Brana sunt importante atât pentru locuitorii din această zonă, dar și din perspectiva  creării unei noi legături între Șelimbăr și Sibiu. „Este foarte important că am reușit în această lucrare să introducem în subteran și cablajul metropolitan, astfel încât pe viitor să evităm alte intervenții în infrastructura străzii”, spune Grecu.

De asemenea, zilele trecute, s-a încheiat montarea a 110 de coșuri de gunoi pe străzile din localitate, în urma unei investiții de 125.856,43 lei plus TVA. „Era nevoie de această investiție pentru a avea o localitate curată. Alături de consilierii locali, ne-am dorit niște coșuri de gunoi elegante, însă și rezistente, care să facă față în timp. Am optat pentru combinația dintre piatră și metal și credem că am făcut alegerea corectă, pentru că am văzut ce se întâmplă în alte localități. Coșurile de gunoi din plastic sunt vandalizate: sparte și arse și atunci ne-am gândit la soluția puțin mai scumpă, însă mai rezistentă în timp”, a explicat edilul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*