Lucrări rămase pentru 2017 pe Valea Oltului. Ministerul Transporturilor reabilitează Turnul Spart

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a efectuat, în această săptămână, o vizită de lucru pe Drumul Național 7 – Valea Oltului, alături de reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Acesta a vrut să afle care este stadiul lucrărilor de modernizare pe acest sector de drum extrem de circulat.

ministrul-pe-valea-oltului

Ministrul Transporturilor a efectuat, la începutul acestei săptămâni, o vizită de lucru pe Valea Oltului

Lucrările executate pe întregul sector pentru lărgirea platformei drumului au inclus lucrări de poduri, de consolidare a zidurilor de sprijin, montarea parapetului, drenajul și scurgerea apelor, lucrări la sistemul rutier precum și conservarea „in situ“ a sitului arheologic Turnu Spart  din perimetrul comunei Boița, județul Sibiu. În același context, un sector de drum  a fost lărgit pe Valea Oltului, unde s-au amenajat benzi de circulație în plus, fiind deschis circulației din această săptămână. Este vorba despre sectorul de drum din zona comunei Câineni și de acum se circulă astfel: pe trei benzi, pe un tronson de aproximativ 3 km, și pe patru benzi, pe un tronson de aproximativ un km. Trebuie menționat faptul că pe aceste benzi se circulă, de la finele lunii noiembrie, fără restricții rutiere.

Șantiere fără restricții

Lucrările ce rămân de finalizat pentru anul 2017, pe Valea Oltului, au în vederea cercetarea arheologică preventivă la situl arheologic Turnu Spart și realizarea proiectului tehnic specific pentru conservarea sitului arheologic Turnu Spart (Boița), de către un subcontractant de specialitate, desemnat în urma procedurii de achiziție. Lucrările vor reîncepe în luna aprilie 2017 și vor fi finalizate în totalitate în luna mai 2017, însă nu vor mai fi impuse restricții de circulație în zonă.

Vizita ministrului a continuat pe malul Lacului Cozia, acolo unde, luna trecută, au demarat lucrările de consolidare a viaductului pe DN7. În acest moment, traficul este reluat și pe acest sector.

La momentul potrivit

„Am ținut în mod deosebit ca aceste sectoare să fie deschise până la sfârșitul lunii noiembrie, pentru că Valea Oltului este o zonă critică pentru traficul rutier din România. Sunt convins că șoferii se pot bucura acum de o fluidizare a traficului pe DN7, mai ales că săptămâna aceasta foarte mulți dintre ei vor alege această rută în mini-vacanța de Ziua Națională. Este foarte important acest progres, iar faptul că în primăvară vor fi finalizate toate lucrările este încă o veste bună pe care v-o transmit, mai ales că se va circula fără restricții pe toată durata execuției lucrărilor”, a precizat ministrul Bușe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*