Lucrări publice de 10 milioane de lei la Șelimbăr

Consiliul Local Șelimbăr are spre aprobare la ședința ordinară de astăzi, 27 octombrie, aprobarea a trei investiții importante pentru comună: străzile Pictor Brana și Podului și podul din satul Mohu.

„Menținem ridicat ritmul investițiilor, pentru că localitatea noastră o cere. Sunt investiții importante care trebuie începute acum, urmând a fi finalizate în primăvara anului următor”, spune primarul Marius Grecu.

Pentru confortul locuitorilor

În devizului estimativ al investiției „Continuarea amenajării str. Pictor Nicolae Brana” este vorba de o investiție totală în valoare de 3,205 milioane lei cu TVA inclus. Suprafața totală peste care se va interveni este de 7.350 mp. Lungimea totală a străzii este de 516 metri, cu o lățime ce variază între 5,5 și 7 metri. „Aceste investiții vor avea și un important impact social asupra comunității locale, asupra stării generale de sănătate a populației, asupra nivelului general de trai, ținta obiectivului de investiții fiind creșterea nivelului de trai al populației din zonă”, se arată în raportul proiectului de hotărâre. O altă investiție care așteaptă votul consilierilor locali se referă la reabilitarea străzii Podului. Suprafața totală a investiției este de 17.635 mp, lungimea totală a străzii fiind de 1.247 metri. Sunt prevăzuți pentru această lucrare 6,037 milioane de lei, inclusiv TVA. Strada nu are acum sistem de iluminat public, rețea de apă, rețea de canalizare menajeră și rețea de apă pluvială.

Pod refăcut

Tot în această ședință de Consiliu există și propunerea de reabilitare a podului Mohu. Construcția are o lungime de 61 de metri și o suprafață totală de 850 mp, fiind vorba de o investiție totală de 909,475 mii lei. „Podul se află într-o situație critică, cu o uzură de 70%, care generează un disconfort în circulația rutieră și prezintă o înaltă periculozitate de deplasare pe pod”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.


Alexandra FLEȘERIU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*