Lucrările de modernizare pe străzile Kiev şi Deva s-au încheiat. Strada Lyon a fost modernizată şi prelungită | FOTO

Străzile Lyon, Kiev şi Deva au fost redate traficului după modernizare.

Contractul de lucrări pentru Kiev și Deva a prevăzut, în cazul ambelor străzi, înlocuirea reţelei de apă, a reţelei de canalizare menajeră şi a celei de canal pluvial, precum şi refacerea carosabilului, a trotuarelor şi a spaţiilor verzi. Pe strada Kiev au fost create şi spaţii de parcare cu dale înierbate.

Valoarea lucrărilor executate pe strada Kiev a fost de 1.191.855,73 lei, iar cele de pe strada Deva au însumat 606.864,98 lei, constructorul angajat în ambele contracte fiind SC Construcţii SA.

“În Terezian lucrăm în continuare, fiind în desfăşurare modernizarea străzilor Măgheranului, Timişoara şi Traian Demetrescu, dar şi construcţia viaductului Mihail Kogălniceanu”, a menționat primarul interimar Astrid Fodor.

Strada Lyon, o cale de intrare şi ieşire în Zona Industrială Vest, realizează legătura cu drumul naţional şi cu strada Europa Unită.

“Zona Industrială s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, iar volumul de trafic a crescut şi acesta. Amenajarea străzii Lyon va degaja şi va ordona mai bine traficul în zonă, mai ales pentru cei care ies din zona industrială spre nodul centurii ocolitoare”, este de părere Fodor.

Contractul de lucrări a presupus prelungirea drumului existent în lungime de 350 de metri cu un tronson de 700 de metri. Proiectul a inclus amenajarea canalului pluvial, construirea unor rigole betonate, devierea reţelelor electrice din zonă, construcţia sistemului rutier şi a trotuarelor, execuţia marcajelor şi instalarea semnelor de circulaţie. La intersecţia cu Drumul Ocnei a fost creată o insulă de delimitare a sensurilor. De asemenea, au fost marcate două staţii de autobuz şi spaţii de parcare pentru autovehicule şi autotrenuri.

Contractul încheiat cu SC DPC SA a avut o valoare de 2.256.833 lei (TVA inclus), aceasta acoperind costurile execuţiei lucrărilor, precum şi proiectarea şi obţinerea avizelor.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*