Lumină în Dumbravă

Biserica din Bezded, monument situat în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, îi așteaptă și anul acesta pe credincioși la slujba de Înviere.

 

Dacă și-au propus să participe la slujba de Înviere, sibienii sunt așteptați începând sâmbătă seară, începând cu orele 23.30. Pentru acces, ei vor avea la dispoziție poarta de la biserica din Bezded și poarta 1 a muzeului. În restul zilei de sâmbătă, 15 aprilie, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi închis. Duminică, în prima zi de Paști, muzeul va fi deschis doar între orele 12.00 și 18.00, iar luni, 17 aprilie, de la 10.00 la 18.00. Pentru prima oară în ultimii ani, Tursib nu vine cu mai multe curse în ajutorul celor care doresc să folosească autobuzul pentru a ajunge în Dumbravă. În schimb, societatea de transport public a anunțat că, pe 15 aprilie, pe toate traseele se va circula normal în programele de sâmbăta, adică ultimul autobuz va ajunge în muzeu la ora 20.16.

Program redus

În perioada sărbătorilor de Paști, Muzeul ASTRA va funcționa după un program special. Astfel, expozițiile de la Casa Hermes și Casa Artelor, Galeriile de Artă Populară – Casa Artelor și Centrul Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea Bologa” din Nou Român vor fi închise între 15 și 17 aprilie, anunță reprezentanții CNM Astra. În cadrul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, Galeriile de Artă Populară – Pavilionul Muzeal Multicultural vor fi închise sâmbătă și duminică, în timp ce luni, 17 aprilie, programul de vizitare va fi între orele 10.00 și 18.00. „Accesul cu bicicletele și cu câinii de talie mică și mijlocie, obligatoriu ținuți în lesă, se face între orele 8.00 – 10.00 și 16.00 – 18.00“, au mai menționat reprezentanții muzeului.

Cadouri inedite

Sibienii care încă nu au găsit cadourile perfecte pe care să le ofere celor dragi se pot inspira din oferta disponibilă la Galeriile de Artă Populară (clădirea PaMM, la intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului). „De la ouă încondeiate în fel de fel de culori, pân` la podoabe făcute din împletituri din foi de pănuși, darurile noastre cuprind astfel atmosfera premergătoare marii sărbători pascale“, arată Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*