„Luna curăţeniei” la Avrig

La Avrig a început „Luna curăţeniei“. Ajunsă la cea de-a doua ediţie, campania se desfăşoară în perioada 1-30 aprilie sub motto-ul „Reciclarea este un nou pas în evoluţia omului“, în oraşul Avrig, satele aparţinătoare Mârşa, Bradu, Săcădate și Glâmboaca și în zona turistică Valea Avrigului.

luna curateniei2La activităţile din cadrul campaniei participă 265 de elevi ai Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr“ din Avrig, Liceului Tehnologic Mârşa şi Şcolii Gimnaziale nr. 2  Avrig, însoţiţi de cadre didactice, angajaţi din instituţii publice, voluntari şi societăţi comerciale de pe raza administrativă a oraşului Avrig. Copiii vor participa la activităţi în timpul programului „Şcoala Altfel”.

Mobilizare generală

Una dintre activităţi este distribuirea de pliante cu scopul educaţional, de a informa cetăţenii în vederea colectării selective pe tipuri de deşeuri (hârtie, carton, metal, plastic, sticlă şi deşeuri, biodegradabile) în Avrig şi Mârşa. Înainte de a trece la împărţirea de pliante, elevilor din şcoliile participante li se va face o prezentare cu privire la importanţa colectării selective. Apoi se va trece la colectarea deşeurilor reciclabile aruncate pe domeniul public, în special pe marginea căilor rutiere, în zonele de picnic, prin parcuri şi alte zone din domeniul public. Pentru aceste activităţi, G.O.A. SA Avrig pune la dispoziţie toată logistica: autocompactoare, tractor şi remorcă, resurse umane, saci menajeri, mănuşi și veste pe care sunt inscripţionate cele patru categorii de deşeuri reciclabile.

Model civic

Campania este organizată de SC Gospodărire Orăşenească SA Avrig, în parteneriat cu Primăria oraşului Avrig și cu susținerea R.A. Izvorul Florilor, Şcolii Gimnaziale Avrig, Liceului „Gheorghe Lazăr“ Avrig şi Liceului Tehnologic Mârşa. „Scopul proiectului este conştientizarea populaţiei în vederea colectării selective pe cele patru criterii (hârtie, carton, metal, plastic, sticla şi deşeuri, biodegradabile), pentru a fi reciclate, păstrarea curăţeniei în zona administrativă a oraşului Avrig, sensibilizarea locuitorilor din Avrig cu privire la mediul înconjurător cu privire la protejarea mediului înconjurător şi la păstrea curăţeniei, precum şi răspândirea conceptului de colectare selectivă“, a explicat Ilie Stoica, directorul SC G.O.A. SA Avrig. De asemenea, organizatorii doresc să dea un exemplu de comportament eco-civic semenilor care aruncă deşeurile pe jos cu prea mare uşurinţă. Se doreşte şi încurajarea, păstrarea curăţeniei şi, în acelaşi timp, protecţia mediului şi susţinerea implicării cetăţeniilor şi comunităţii locale pentru a participa activ la păstrarea curăţeniei în oraş, pe stradă, în parc şi în spaţiile verzi din faţa locuinţei.

Arnold KLINGEIS | primarul Avrig

„Este o campanie lăudabilă, prin intermediul căreia dorim să conştientizăm şi să educăm populaţia Avrigului, în special tinerele generaţii. Faptul că în această campanie sunt implicaţi elevii din şcoli, care vor aduna deşeurile şi gunoaiele din zonele vizate, ar trebui să fie un exemplu şi pentru ceilalţi avrigeni, pentru adulţi.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*