„Luna plantării arborilor”, marcată la Ocolul Silvic Sibiu

Aproximativ 450 de persoane, adulți și copii, au participat sâmbătă, 23 martie, în zona Gușterița – pădure proprietate publică a municipiului Sibiu, la o amplă acțiune de plantare puieți organizată de Ocolul Silvic Sibiu din cadrul Direcției Silvice Sibiu, în colaborare cu Green Smart Electric SRL și Atelier MI Concept – Design SRL-D, reprezentate de Petra Radu și Ioana Mohanu.

Acțiunea se înscrie în cadrul activităților desfășurate cu ocazia „Lunii plantarii arborilor” sub sloganul Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA – Contează pentru viitor.

Voluntarii de la Asociația WeHelp Sibiu, Liceul de Artă Sibiu, Colegiul Economic „George Barițiu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”, Grădinița Montessori Sibiu, Puma Club Sibiu, dar și familii cu copii venite individual sau în grupuri organizate pe Facebook au plantat 12.000 de puieți de gorun și paltin de munte, pe 2,5 hectare.

Acțiunea a avut loc sub îndrumarea și coordonarea de specialitate a personalului silvic din cadrul Ocolului Silvic Sibiu, a șefului de ocol, inginer Silviu Sbârcea, și a responsabilului cu activitatea de regenerare a pădurilor, inginer Sebastian Giurca. Silvicultorii le-au explicat participanților, atât teoretic, cât și practic, modul în care trebuie efectuate lucrările, astfel încât să fie asigurată prinderea puieților și dezvoltarea lor corespunzătoare.

La sfârșitul zilei, fiecare participant a primit un „certificat de viitor” pe care se trec coordonatele geografice ale zonei de desfășurare a activității, astfel că vor putea reveni peste ani să vadă modul în care s-a dezvoltat pădurea plantată de ei.

Activitățile desfășurate sub egida „Luna plantarii arborilor” au un scop educativ, de conștientizare a tinerei generații cu privire la importanța gospodăririi durabile a fondului forestier național și a protecției mediului înconjurător, au precizat reprezentanții Direcției Silvice Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*