Lungul drum spre casă

Concurenții Red Bull Romaniacs au avut o nouă zi infernală, ce i-a purtat de la Petrila la Gura Râului, traversând județul Alba.

Foto: Mihai Ștețcu – Red Bull Content Pool

În dimineața celei de-a treia zi de competiție, raliul a pornit din stațiunea Straja înapoi spre Sibiu. După două zile infernale, concurenții au pornit la drum mult mai relaxați, cu gândul că ce a fost mai greu a trecut. Primul lucru pe care Paul Bolton l-a spus când a ajuns în finish a fost: „Ăsta e cel mai greu lucru pe care l-am făcut de când m-am apucat de enduro. Dacă nu erau oameni în pădure să ne ajute, nu aș fi terminat niciodată ziua de astăzi”.

Foto: Mihai Ștețcu – Red Bull Content Pool

Pe locul 4 după prolog și primele două zile de offroad, Taddy Blazusiak nici nu a pornit ieri în cursă, din cauza oboselii. Nici măcar Regele Carpaților, Graham Jarvis, de șase ori câștigător al Red Bull Romaniacs, nu a mai rezistat ritmului intens de competiție și s-a retras din cea de-a treia zi după aproape jumătate de oră de traseu, epuizat și deshidratat. Semn că generațiile se schimbă și că tinerii sunt pregătiți să preia ștafeta. Young a pornit primul de la startul din orașul Petrila, urmat la 3 minute distanță de Walker și la alte 3 de Manuel Lettenbichler. Grupul fruntaș a fost urmat de Billy Bolt, Alfredo Gomez și Paul Bolton, care nu au reușit însă să micșoreze distanța față de cei trei care au avut o zi perfectă. Prima secțiune a zilei, botezată Loop of Insanity și compusă din patru puncte extrem de dificile, a așezat apele între concurenții din plutonul fruntaș. Young a zburat peste pietre și rădăcini și a pus 10 minute în fața lui Letti și mai bine de 20 în fața lui Walker. Dar tânărul german nu s-a lăsat. A tras tare de el, a accelerat la maxim în zone unde alții frânau și până la final a redus diferența și a încheiat ziua la doar 8 secunde în spatele sud-africanului. Iar bătălia finală pare să se dea între ei doi. Locul III în clasamentul general e ocupat de Walker, aflat la 30 de minute în clasamentul general în urma lui Young.

„A fost o zi tare lungă. Nu mă așteptam ca ziua să fie atât de grea încă de la început. E adevărat că nici eu nu am împins limitele la maxim. La cum a decurs până acum raliul, mă aștept ca și ziua de mâine să fie la fel de grea și am vrut să îmi păstrez puțină energie și pentru final”, a spus Young la linia de finish.

„Mă simt destul de bine, dar nu mă așteptam să fie atât de greu chiar de la start. Iar cele două secțiuni ce au urmat după Service Point au fost criminale. Nu mă așteptam să fiu în fruntea cursei și, în continuare, nu am așteptări mari anul acesta, vreau doar să mă bucur de cursă”, spune Manuel Lettenbichler, ocupantul locului secund. În clasamentul general, Letti e la patru minute distanță de Wade Young.

Foto: Mihai Ștețcu – Red Bull Content Pool

Red Bull Romaniacs 2018 se încheie astăzi, în Dealul Gușteriței, cu faimosul hill-climb. Înainte să ajungă însă la ultimul hop, concurenții mai au de parcurs între 96 și 128 de kilometri în munții Cindrel. Startul se va da la Tocile, iar service-point-ul zilei este la Arena Platoș Păltiniș, unde concurenții se vor bucura de pauza obligatorie de 20 de minute. Primii concurenți sunt așteptați în dealul Gușteriței în jurul orei 10.30.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*