Luni 29 noiembrie 2021 – zi liberă. Mini-vacanță de 5 zile pregătită de Guvern

Luni 29 noiembrie 2021 – zi liberă cel mai probabil. Guvernul vrea ca ziua de luni 29 noiembrie să fie liberă pentru angajații de la stat.

Autoritățile încearcă astfel să creeze o mini vacanță între weekend și zilele libere din 30 noiembrie și 1 decembrie.  Conform proiectului HG, ziua liberă din 29 noiembrie 2021 va fi recuperată ulterior. O decizie finală va fi luată astăzi, dar cel mai probabil această propunere va fi acceptată de Guvern.

Art. 1. — (1) Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă.
(2) Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă potrivit alin. (1), instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.
(3) Pentru munca prestată potrivit alin. (2) nu se acordă timp liber corespunzător.
Art. 2. — Prevederile art. 1 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
Art. 3. — Prevederile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

După minivacanță, elevii revin în bănci

După minivacanță, elevii vor putea merge la cursuri fizic în localitățile în care rata de infectare COVID-19 este sub 3 cazuri la mia de locuitori.

„La nivel naţional, ştiu că ieri a fost 2,88, astăzi în Bucureşti este 2,87, aşteptăm rata de infectare la nivel naţional, şi mai ştiu că ieri erau doar 11 judeţe în care rata de infectare depăşea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie. Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a judeţelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*