Lupta pentru recâştigarea încrederii la ULBS


Ioan Bondrea, actualul decan al Facultăţii de Inginerie „Hermann Oberth” a fost desemnat câştigător în lupta pentru ocuparea funcţiei de rector al Universităţii „Lucian Blaga“. Pentru început acesta îşi doreşte o echipă managerială formată din profesionişti şi mai multă transparenţă şi comunicare la nivelul universităţii.

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu (ULBS) va avea de la 1 aprilie un nou rector. Ioan Bondrea a câştigat la începutul acestei săptămâni alegerile pentru şefia universităţii cu 314 voturi, la o diferenţă de 6 voturi faţă de contracandidatul său, prorectorul Dan Maniu Duşe. „A fost o mare emoţie şi o mare bucurie pentru mine. Mulţumesc pentru încrederea acordată de comunitatea academică. E pentru mine un lucru important. Am reuşit pe parcursul campaniei  electorale să-mi cunosc mai bine colegii, am descoperit oameni valoroşi, am descoperit studenţi care doresc să participe la viaţa universităţii şi pentru toţi aceştia sunt hotărât să fac cât mai multe lucruri din programul meu managerial. Toţi membrii ULBS, indiferent de opţiunea lor de vot, sunt şi vor rămâne colaboratorii şi colegii mei pe toată durata mandatului de rector. Rezultatul acestor alegeri mă onorează şi mă obligă în acelaşi timp“, a precizat acesta. Pentru început acesta îşi propune să stabilească o echipă managerială cât mai profesionistă, întocmită pe baza consultărilor cu fiecare colectiv din cadrul tuturor facultăţilor din Universitate.  „Vom decide care va fi componenţa echipei manageriale care va conduce destinele ULBS în următorii 4 ani. Liderii propuşi ca viitori decani ai facultăţilor vor fi un liant între activitatea rectorului şi a studenţilor, iar transparenţa şi francheţea de care am dat dovadă şi până acum, vor fi leitmotivul activităţii manageriale a întregii echipe, pentru perioada următoare“, a declarat Ioan Bondrea.

Recâştigarea încrederii prin transparenţă şi comunicare

Noul rector al universităţii sibiene este de părere că perioada în care se va afla la conducere nu va fi una uşoară, în special din cauza noii clasificări a universităţilor pe care noua Lege a Educaţiei o impune. „Vine o perioadă dificilă pentru Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Legea educaţiei care a intrat în vigoare anul trecut are o serie de prevederi care duc la ierarhizarea universităţilor şi clasificarea şi ierarhizarea domeniilor de licenţă. Anul acesta va fi o altă evaluare din partea unei Agenţii Europene şi dorim să ieşim cât mai bine la această evaluare, iar pentru asta acordăm foarte mare atenţie programelor de studii şi celor care sunt clasificate A, cel mai bine, le acordăm o atenţie deosebită să rămână în clasificarea A, iar celorlalte programe le acordăm sprijin, le monitorizăm şi încercăm să le aducem pe o poziţie cât mai bună“, explică actualul rector al ULBS. De asemenea, acesta şi-a propus să rezolve problema transparenţei şi a comunicării în cadrul instituţiei. „Are nevoie de transparenţă şi comunicare. Au existat şi în trecut, dar nu atât pe cât şi-ar dori oamenii. E nevoie să asiguri siguranţă şi încredere comunităţii academice. Transparenţă în cadrul comunităţii academice fie că este vorba despre studenţi, cadre didactice, parte de administraţie. Lumea trebuie să cunoască foarte bine toate problemele, toate preocupările să nu existe o ruptură între managementul de top al universităţii şi colectivele acesteia. E nevoie să câştigăm încrederea oamenilor în managementul Universităţii Lucian Blaga“, este de părere Ioan Bondrea. Actualul decan al Facultăţii de Inginerie va prelua funcţia de rector în locul lui Constantin Oprean, care a fost numit preşedintele universităţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*