Maghiarii, în festival

În perioada 10-18 noiembrie, Asociația HID organizează festivalul Ars HUNGARICA.

Corul Halleluja

Astăzi, 16 noiembrie, de la ora 10, în cadrul festivalului este programat, la Sala Oglinzilor din sediul FDGR, spectacolul pentru copii „Prietenia dintre vulpe și lup“, oferit de Teatrul de păpuși HalVirág. De asemenea, de la ora 13, la Centrul Cultural Maghiar din Sibiu, Cătălin Neghină va prezenta cartea „Debulking fucking Dance“.

Sâmbătă, 17 noiembrie, Centrul Cultural Maghiar din Sibiu va găzdui, începând cu ora 10.00, „Întâlnirea de la Sibiu“, o mini-conferință propusă de Sibiul Maghiar. Vor avea loc prezentări susținute de prof. univ. dr. T. Szabó Csaba („Rolul Sibiului în istoria arheologiei transilvănene“) și Toró Tamás, director al mai multor festivaluri din Brașov – „Comunitatea și nevoile sale culturale“.

La Sala Oglinzilor, de la ora 19.00, se va desfășura Balul Festivalului și un curs de dans popular maghiar cu trupa Folker, iar biletele de intrare costă 10 lei.

Folker

Final pe acorduri muzicale

Ultima zi a festivalului, duminică, 18 noiembrie, propune un concert coral susținut de Corul Halleluja și Orchestra de cameră Pachelbel din Ungaria, în Galeria Bisericii Reformate, începând cu ora 11, apoi, de la 12.30, concertul formației Mohai Fagott Trió, din Ungaria, la Biserica Romano-Catolică „Sf. Treime“.

Dalma

La Teatrul Gong, de la ora 19, se va desfășura concertul DALMA, care va închide această ediție Ars HUNGARICA. Biletele de intrare sunt disponibile la prețul de 20 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*