Magistrala electrică Laslea-Nou Săsesc, afectată de inundații. Patru localități au rămas fără curent

Mai multe instalații ale Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud, sucursala Sibiu, au fost avariate de ploile abundente din ultimele două zile.

ACTUALIZARE: În jurul orei 13.00 a fost reluată furnizarea energiei electrice pentru toți consumatorii.

Aseară, a fost afectată linia electrică aeriană- derivația 20kV Laslea-Nou Săsesc, aceasta fiind ruptă de un copac de mari dimensiuni. Au fost afectate localitățile Rondola, Florești, Mălăncrav și Nou Săsesc. După izolarea zonei afectate, s-a reluat alimentarea cu energie electrică a utilizatorilor din localitățile menționate, cu excepția celor din Nou Săsesc, consumul acestora fiind asigurat cu grup electrogen.

Azi dimineață, în localitatea Orlat, debitul râului Cibin a crescut foarte mult, apa ieșind din albie și rupând malul în zona în care era plantat un stâlp de beton al liniei electrice aeriene din derivația 20kV Orlat – Săliște. Astfel, începând cu ora 9, au rămas fără energie electrică utilizatorii din localitățile: Fântânele, Sibiel, Săcel, Mag, Vale, Săliște, Galeș, Tilișca, Amnaș, Aciliu, Apoldu de Sus, Dobârca, Miercurea, Apoldu de Jos, Sângătin, Topârcea, Poiana, Jina, Rod, Orlat.

Echipe de specialiști aparținând Structurii Regionale Sibiu, împreună cu conducerea societății și echipaje ISU, s-au deplasat de urgență în teren, evaluând situația deosebit de critică. În prezent, Structura Regională Sibiu acționează cu trei echipe pentru remedierea defecțiunilor apărute.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că echipele SDEE Transilvania Sud depun tot efortul pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare”, se arată într-un comunicat al SDEE Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*