Măgura Cisnădie câștigă la Rm. Vâlcea!

La patru zile distanță de la eșecul cu liderul Rapid, aseară, în celebra Sala „Traian“ din Râmnicu-Vâlcea, Măgura a făcut o nouă partidă mare, reușind să învingă SCM Râmnicu-Vâlcea cu 24-23 (11-11) într-un meci din etapa a 18-a a Ligii Florilor. Jocul de nivel ridicat prestat de fetele noastre, dublat de acest succes, menține Cisnădia în elita handbalului feminin românesc.

foto: facebook/Măgura Cisnădie

O victorie foarte muncită de fetele noastre, dar și meritată. Felicitări pentru Ambiția de care au dat dovadă în acest meci“, a transmis aseară Măgura Cisnădie.

Măgura Cisnădie a produs deranj mare aseară la Râmnicu-Vâlcea, după ce i-a administrat a doua înfrângere consecutivă, la distanță de doar 4 zile. Speranțele echipei care a cedat în weekend, 19-32 la marea rivală CSM București (rezultat considerat „rușinos“ la Vâlcea), se legau de meciul cu elevele lui Alexandru Weber. Jucătoarele, în frunte cu antrenorul, anunțau înaintea jocului că trebuie să le arate fanilor adevărata valoare, că înfrângerea din Capitală a fost un accident. Mai ales că era prima apariție în fața pătimașilor suporteri vâlceni după ridicarea restricțiilor.

foto: facebook/SCM Rm.Vâlcea

A ieșit o confruntare „la baionetă“, echilibrată în marea majoritate a jocului, cu un final tensionat din care a ieșit cu fruntea sus echipa noastră. Dacă în urmă cu 4 zile, elevele lui Weber au cedat în ultima parte a partidei, de această dată au întors de la 20-22 la 24-22, cu patru goluri consecutive în ultimele 10 minute, care au redus la tăcere publicul din arena vâlceană. Au ținut cu dinții de avantajul de pe tabelă, deși au jucat în inferioritate timp de două minute, chiar aproape de ultima sirenă.

A fost meciul Danei Abed-Kader, principala marcatoare, dar trebuie remarcate toate jucătoarele pentru mobilizarea exemplară de la acest meci, în frunte cu portărița Kira Trusova, în zi de grație.

În urma acestui rezultat, Măgura urcă pe podium, însă are un meci în plus față de SCM, cu 8 etape rămase de disputat.

Măgura Cisnădie: Dana Abed-Kader 8 goluri, Valentina Blazevic 6, Tătar, Neagu, Radojevic, Gariaeva și Bardac câte 2.

Alte rezultate:

SCM Craiova – SCM Gloria Buzău 25-24 (13-12), CSM Deva – CSM Bucureşti, scor 20-30 (8-15), CS Rapid Bucureşti – HC Dunărea Brăila 33-22 (15-15), CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – CSM Slatina 34-25 (19-10), CSU Ştiinţa Bucureşti – CS Dacia Mioveni 22-28 (12-14), CS Minaur Baia Mare – HC Zalău 25-24 (14-12)

Clasament la zi:

sursa: FRH

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*