Măgura Cisnădie, învinsă clar în derby-ul etapei

Echipa de handbal Măgura Cisnădie a fost învinsă, aseară, în deplasare la CSM București, în etapa a XVII-a din cadrul Ligii Florilor.

Cel puțin, elevele lui Weber s-au putut familiariza cu atmosfera și au primit o lecție de handbal de la jucătoarele de Liga Campionilor ale CSM-ului. Singurul inconvenient din acest punct de vedere a fost menajarea Cristinei Neagu, cea mai bună handbalistă din lume. Deși s-a aflat pe banca de rezerve, Neagu nu a jucat nici un minut. În schimb, au evoluat celelalte vedete ale CSM-ului: Frafjord, Kurtovic, Niombla sau Ungureanu.

Prima repriză, sub semnul echilibrului

Partida a început echilibrat, inițiativa având-o echipa gazdă. Totuși, Măgura a revenit și a condus cu 3-2 și 5-4, după primele 10 minute de joc. La scorul de 6-5, s-a produs un incident hazliu. Arbitrii au acordat un gol pentru Măgura, iar scorul trebuia să fie 6-6, însă după minute de negocieri la masa oficialilor, arbitrii au anulat golul, iar CSM conducea cu 6-5. Ulterior, în minutul 15, la mijlocul reprizei, scorul a devenit 10-7. În acest interval, Paula Ungureanu, cel mai bun portar din lume, a închis poarta, în ciuda încercărilor handbalistelor din Cisnădie. În minutul 18, erau înscrise pe tabela de marcaj exact 18 goluri, iar până în minutul 20, CSM s-a desprins la două goluri. Cu toate acestea, antrenorul bucureștencelor, Helle Thomsen, a cerut primul time-out al reprizei, nemulțumită de diferență. Ulterior, Ungureanu a dejucat șuturile handbalistelor brazilience și ale Adei Moldovan de la Măgura. Scorul la pauză a fost 16 – 12.

Măgura a căzut fizic pe final

Partea a doua meciului a adus de la cabine o echipă mult mai motivată a cisnădiencelor, care în primele minute s-au apropiat la un singur gol pe tabelă, 15 – 16. Măgura a fost relaxată, parcă lasând de o parte presiunea jocului. Acest lucru a stârnit însă dezmorțirea echipei gazde, care a preluat controlul jocului și încet, încet s-a distanța pe tabelă. 19 – 15 minutul 35, 22 – 18 minutul 40 și 25-20 în minutul 45, cea mai mare diferență de scor până la acel moment. Time-out-urile solicitate de antrenorul Măgurei, Alexandru Weber, în încercarea de a resuscita echipa, dar și ratările de la 7 metri ale Oanei Apetrei și Adei Moldovan nu au ajutat deloc. Mai mult, Măgura a căzut fizic, iar CSM nu a mai forțat în final. S-a jucat și la spectacol pentru cei 200 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă. Cu 5 minute înainte de final, CSM conducea cu 33 – 22, semn că și-a asigurat victoria. În final, a fost 34 – 23, într-un meci între două echipe de top din întrecerea internă.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*