Măgura Cisnădie zburdă și-n Cupa României

Elevele lui Alexandru Weber joacă din nou la turație maximă, deși au revenit la ritmul cu două partide pe săptămână. După victoria de miercurea trecută, 24-23 în deplasare la SCM Râmnicu-Vâlcea, sâmbătă au spulberat CSM Deva, 34-22 (16-13), ambele partide în cadrul Ligii Florilor, rezultate care fixează echipa noastră pe podium, după Rapid și CSM București.

foto: facebook/CSM Slatina

Grație unui joc bun în apărare în repriza secundă, astăzi, în Sala Polivalentă din Cisnădie, Măgura și-a asigurat prezența în sferturile de finală ale Cupei României, 26-20 (14-13 ) cu CSM Slatina, o echipă de locul 11 în campionat, dar extrem de incomodă, care s-a ținut scai de CSM București, 26-27, și de liderul Rapid, în urmă cu doar 5 zile, 31-33. Unde mai pui că și Măgura a avut ceva probleme, în ianuarie, la Cisnădie, 34-28 (12-13) când s-a desprins abia pe final, după ce fusese condusă la pauză.

În această după-amiază, oaspetele și-au arătat intențiile de a forța calificarea încă din start, au modificat tabela, dar fetele noastre au revenit imediat, au trecut la conducere, iar o eliminare de 2 minute a Lucianei Popescu (CSM), urmată de un run de 4 goluri al Măgurii avea să ne ducă la 5 lungimi avantaj, 10-5, la jumătatea reprizei. Oltencele s-au concentrat apoi mai bine și au reușit să se păstreze în joc, recuperând până la 13-12 aproape de intrarea la cabine. Au egalat chiar la 13, prin Adina Cârligeanu, dar am intrat totuși la pauză în avantaj, 14-13 grație Timeei Tătar, principala noastră marcatoare, cu 5 reușite doar în prima repriză.

La reluare, din 2 atacuri, elevele lui Weber au făcut 16-13, diferență sporită la intrarea în ultimul sfert de oră, 20-16. Măgura a reușit să se apere mai agresiv și s-a desprins la 23-18, cu 10 minute înainte de final, pentru a încheia fără emoții, scor final: 26-20.

Măgura Cisnădie: Tătar 7 goluri, M. Neagu 6, Gariaeva 4, Valentina Blazevic 3, Gjorgjijevska și Dana Abed-Kader câte 2, Bardac și Marin câte 1.

foto arhivă: facebook/Măgura Cisnădie

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*