Măgura sparge gheața în grupele European League

Cisnădia sărbătorește prima victorie, după 12 meciuri în grupele EHF

foto: facebook/CS Măgura Cisnădie

Măgura Cisnădie aduce noi satisfacții iubitorilor handbalului de la noi. Cea mai importantă echipă de handbal din județ a debutat cu victorie în Grupa C a European League la handbal feminin.

Aseară, în Sala Polivalentă din Cisnădie, în meci cu public în limitele impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei, Măgura s-a impus cu 33-28 (16-13) în fața norvegiencelor de la Storhamar Handball Elite. O victorie istorică, cu atât mai valoroasă cu cât a fost obținută la capătul unui meci controlat de fetele noastre cap-coadă, în condițiile în care au înfruntat ocupanta loculului 2 în campionatul norvegian.

Sunt primele puncte în competițiile europene pentru Măgura, aflată la a treia aventură internațională. Elevele lui Alexandru Weber au prins un start perfect, reușind să pună distanță de 5 puncte pe tabelă, 13-8 în minutul 25. Au depășit apoi momentul dificil din startul reprizei secunde, când Storhamar s-a apropiat la numai un gol, pentru a se desprinde apoi la șase goluri (31-25, 32-26), și încheind fără emoții, 33-28 scor final.

Măgura Cisnădie: Marilena Neagu 9 goluri,  Dmitrovic 7, Băcăoanu 6, Gariaeva 3, Bardac 2, Radojevic 2, Abed Kader 2,  Blazevic și Ianaşi câte 1.

„Toată echipa a fost la superlativ, felicit fetele pentru cum au abordat jocul. Este o grupă foarte grea și echilibrată, Ikast este favorită la câștigarea trofeului, dar noi ne jucăm șansa și sperăm la calificare. Am avut controlul meciului, problema învingătoarei nu s-a pus nicio secundă. La Cisnădie, echipa este în prim-plan, toate jucătoarele și-au făcut datoria”, a declarat Alexandru Weber, la finalul jocului.

„Nu ne așteptam să câștigăm așa de clar cu Storhamar, ne gândeam la un meci foarte echilibrat.  Important este să fim sănătoase, noi dăm totul la fiecare meci și dacă va fi și calificare în sferturi, ar fi minunat. Dacă Măgura prinde o zi bună, poate câștiga cu oricine”, a declarat Marilena Neagu.

Cea de-a doua partidă a primei etape din Grupa C va avea loc astăzi, între Lada Togliatti și favorita seriei Herning Ikast Handbold.

Măgura va juca următorul meci pe 15 ianuarie, în deplasare, cu echipa daneză Herning-Ikast Handbold.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*