Mai puține paturi alocate pentru COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu – pentru perioada de funcționare ca unitate de bază nivel III pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de COVID-19. Astfel, numărul de paturi pentru compartimentul COVID-19 a fost redus de la 60 de paturi la 20 de paturi.

De asemenea, în noua structură rămâne și Centrul de Evaluare a pacienților cu infecție cu virusul SARS-CoV-2, în regim spitalizare de zi. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, prezentarea pacienților în centrul de evaluare este obligatoriu să aibă loc în primele 5 zile de la înregistrarea rezultatului pozitiv la testarea pentru detecția virusului SARS-CoV-2.

Centrul de evaluare funcționează la parterul spitalului, Pavilionul COVID-19 și este deschis în zilele lucrătoare, în intervalul 8.00-14.00. Reamintim că în centrul de evaluare și tratament pot fi evaluați doar pacienți care au deja un test COVID-19 pozitiv efectuat de un centru autorizat: medic de familie, centre de testare, farmacii sau laboratoare de analize medicale, astfel încât să fie înregistrate ca persoane COVID-19 pozitive în platforma Corona FORMS.

În anul 2022, în compartimentul COVID-19 din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au fost spitalizați 249 de pacienți, iar în Centrul de Evaluare au fost investigați în regim spitalizare de zi un număr de 203 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*