Mâncăruri gătite cu legume din grădinile Muzeului ASTRA

Astăzi, începând cu ora 11 sibienii și turiștii sunt așteptați la Muzeul ASTRA, în Târgul de țară la un regal gastronomic.

Aici se vor desfășura două ateliere gastronomice în cadrul cărora se vor găti preparate tradiționale bazate pe legumele recoltate din grădinile muzeului.

În cadrul celor două ateliere, gospodine din Orlat vor prepara o ciorbă acră cu cartofi și tarhon și un ghiveci de legume alături de friptură din ciolan afumat.

Atelierele gastronomice fac parte din programul Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol.

„ De-a lungul verii, straturile de legume au atras atenția vizitatorilor, iar noi v-am informat de câte ori ne-ați dat ocazia despre cum cresc castraveții, cartofii, roșiile, ridichile, fasolea pe par sau cea oloagă. Frunzele plantelor de leac, prin asemănarea lor, au fost și ele în centrul atenției mai ales pentru identificarea lor: pătrunjel, cimbru, leuștean, tarhon, busuioc sau mărar. După multă grijă și muncă în grădini, iată vine timpul în care acestea își dau ultimele roade, și încet încet pot fi începute lucrările pentru culturile din anul următor”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*