Maraton folcloric cu Junii Sibiului, la prima ediție a Festivalului „Petrică Moise” și la finala „Vedeta Populară”

În această săptămână, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” urcă pe scena a două evenimente de anvergură, artiștii fiind prezenți joi, 16 iunie, la Festivalul Național de Folclor „Petrică Moise”, iar duminică, ora 21, pe TVR1 – în finala celui mai mare talent show din România: „Vedeta Populară”.

Tradiții sibiene în Banat

La invitația Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” onorează memoria unuia dintre cei mai mari soliști de folclor ai Banatului, participând la prima ediție a Festivalului Național de Folclor „Petrică Moise”. Astfel, din respect pentru tot ceea ce a însemnat și înseamnă Petrică Moise pentru cântecul popular românesc și din prețuire pentru prietenia de zeci de ani care l-a legat de Junii Sibiului, managerul Silvia Macrea și artiștii sibieni au pregătit un program special de cântece și dansuri populare. Alături de dansatorii și muzicienii ansamblului vor evolua Adrian Neamțu, solist instrumentist, și interpreții Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Mariana Ionescu Căpitănescu și Marius Ciprian Pop.

Festivalul „Petrică Moise” se desfășoară joi, 16 iunie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Junii Sibiului, alături de concurenții „Vedeta Populară”

În data de 12 iunie a.c., semifinala talent show-ului „Vedeta populară” a înregistrat un succes extraordinar, iar concurenții au fost susținuți de dansatorii sibieni și de Orchestra „Brâulețul”, condusă de maestrul Cristian Obrejan; semifinala a fost un adevărat tur de forță, căci Junii Sibiului au evoluat în momente dedicate folclorului minorităților și marilor ritualuri din folclorul românesc, etalând 20 de costume populare specifice românilor și etniilor conlocuitoare.

Duminică, 19 iunie a.c., Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” va fi din nou prezent în programul TVR1, pentru finala concursului „Vedeta Populară”. Astfel, artiștii noștri  îi vor însoți pe cei cinci finaliști în ultimele probe din acest sezon și vor acompania membri ai juriului în recitalurile oferite.  Finala „Vedeta Populară” marchează și o colaborare inedită cu unul dintre cei mai mari dirijori ai României, căci maestrul Cristian Obrejan va sta în fața Orchestrei „Cindrelul”, alături de maestrul Gabriel Popescu. Surprize propun publicului și dansatorii Junii Sibiului, momente speciale fiind pregătite în coregrafia Silviei Macrea și a asistentului coregraf Alesea Sas. Emisiunea se difuzează duminică 19 iunie, ora 21, pe TVR1 și este preluată simultan de TVRi și TVR Moldova.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” funcționează în cadrul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu; activitatea instituției este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*