Marcin Pater Trio a câștigat marele premiu al Sibiu Jazz Competition

Marcin Pater Trio, din Polonia, a câștigat marele premiu al Sibiu Jazz Competition și va reveni la Sibiu anul viitor, în mai, pentru a concerta în cadrul ediției cu numărul 49 a Sibiu Jazz Festival.

Timp de două zile, iubitorii jazz-ului au avut parte de opt reprezentații de excepție ale formatiilor participante la Sibiu Jazz Competition 2018. Sosiți la Sibiu din toate colțurile lumii, tinerii jazziști au încântat auditoriul cu recitaluri pline de originalitate.

Sute de iubitori de jazz au acceptat invitația organizatorilor Sibiu Jazz Competition și au umplut la refuz Sala Thalia, în cele două zile de competiție. Alegerea lor s-a dovedit extrem de inspirată, la fel ca și recitalurile pline de savoare și originalitate ale concurenților. Misiunea juriului nu a fost deloc usoară, tinerii jazziști dovedindu-și talentul pe scena Sălii Thalia.

Marele premiu al Sibiu Jazz Competition a fost acordat celor de la Marcin Pater Trio (Polonia) și însumează 1.500 de euro și invitația de a participa anul viitor, la Sibiu Jazz Festival, cel mai longeviv festival de gen, de la noi din țară.

Marcin Pater Trio (Polonia) este formată din: Marcin Pater – vibrafon, Mateusz Szewczyk – contrabas, și Adam Wazdjik – tobe. Trio-ul a luat ființă la Academia de Muzică din Katowice. Liderul grupului, Marcin Pater a absolvit cu onoruri Acandemia în 2017. După ce a concertat în diverse formații, a decis să creeze propriul său trio. Muzica formației Marcin Pater Trio este un melanj de melodii emotionale, cu armonie simplă și motive ritmice elaborate. Sunt trei prieteni atât pe scenă cât și în afara ei. Formația se diferențiază prin sound-ul vibrafonului a cărui armonie garantează o prospețime în compeziția muzicală.

Premiul special al juriului, în valoare de 500 de euro, a fost acordat formației Vittorio Esposito Trio feat. Gabriel Marciano (Italia).

Cel mai bun instrumentist a fost desemnat Stefano Proietti, pianistul formației Blewitt (Italia)

Jazziștii polonezi de la Marcin Pater Trio au câștigat premiul și pentru cea mai bună compoziție, pentru piesa ”Take Down”, dar și cea mai bună formație.

„Accesul la concertele din cadrul Sibiu Jazz Competition a fost liber și toate reprezentațiile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook şi pe site-ul oficial al festivalului. În cele două zile de competiție, evenimentul a înregistrat peste 10.000 de vizualizări doar pe pagina de Facebook a evenimentului, la care se adaugă alte peste 51.000 de vizualizări de pe paginile partenerilor noștri. Evenimentul ”Sibiu Jazz Competition” a fost urmărit atât din România, cât și din Italia, Germania, Rusia, Lituania, Polonia, Ucraina, Argentina, Statele Unite ale Americii și Letonia”, au declarat organizatorii.

Sibiu Jazz Competition 2018 este un proiect cultural organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, realizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu și Filarmonica de Stat Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu.

Parteneri: Aria, Ambient, Iony Group, Hermania, Sobis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*