Maria Moga este noua ambasadoare onorifică a Sibiului

În 1991, Maria Moga insista să deschidă la Sibiu prima librărie cu vitrină la stradă și de atunci și-a petrecut întreaga viață în slujba cărților.

Acum, Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu îi mulțumește pentru îndrumarea oferită atâtor generații de cititori, acordându-i titulatura onorifică de ambasador al Sibiului.

foto Ovidiu Matiu

Distincţia va fi înmânată de către primarul Astrid Fodor, în cadrul Galei AIOS, care va avea loc miercuri, 11 decembrie, începând cu ora 16.30, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.

Gala AIOS se organizează anual începând din 2013, atunci când Klaus Iohannis a înmânat distincția fostului consul al Germaniei în Sibiu, Thomas Gerlach. AIOS a mai desemnat în trecut titlul de „ambasadori ai Sibiului” și jurnalistului Emil Hurezeanu, artiștilor Lia și Dan Perjovschi, omului de afaceri Mircea Bulboacă și directoarei Centrului de Îngrijiri Paleative Hospice „Dr. Carl Wolff”, Ortrun Rhein. Acest eveniment este susținut și cofinanțat de către Primăria Sibiu prin Agenda Comunității.

Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS), inițiatoarea proiectului Gala AIOS, prin care se oferă anual distincția de ambasador al Sibiului, funcționează din anul 2010 și și-a propus să devină continuatoarea asociației cu același nume, înființată în anul 1879. Atunci, mai mulţi oameni de afaceri și intelectuali ai Sibiului, cu toţii parte a elitei locale, înfiinţează „Societatea pentru Înfrumuseţarea Oraşului”. Scopul acestei Societăţi era de a ajuta administraţia prin proiectele sale, prin lobby-ul său, prin finanţele sale. Din cadrul AIOS fac parte astăzi oameni de afaceri, cercetători, profesori, avocaţi, politicieni, jurnalişti, arhitecți ş.a.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*