Marius Grecu, un primar performant pentru Șelimbăr: „Am promis! Am făcut!“

Toate proiectele promise la începutul mandatului pentru cele patru sate ale comunei Șelimbăr au fost duse la bun sfârșit sau se află în stadii avansate de execuție.

Sub conducerea lui Marius Grecu, administrația locală s-a concentrat pe modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea serviciilor publice, obținând rezultate deosebite și în ceea ce privește atragerea de finanțări nerambursabile pentru proiecte de dezvoltare pe termen lung.

Bilanțul investițiilor realizate în această legislatură însumează 80.000 de metri pătrați de străzi modernizate, 6.000 de metri de canalizare și 5.800 de metri de iluminat public.

Investiții finalizate

Numai în acest an, administrația locală a alocat 25,47 milioane de lei din bugetul local pentru dezvoltarea infrastructurii. Astfel, în Șelimbăr au fost modernizate străzile: Tudor Vladimirescu, Triajului, Octavian Goga, Podului, Ion Rațiu (parțial), Ion Creangă, Pictor Nicolae Brana (continuare), Theodor Aman, Andrei Mureșanu, Tonitza și Câmpului. De asemenea, a fost extinsă grădinița și a fost amenajat un teren de sport multifuncțional la școală. La Veștem, infrastructura a fost modernizată pe străzile Șipot, Școlii, Verzăriei și Chirilă și s-a reușit, totodată, construirea unui teren multifuncțional, modernizarea căminului cultural și amenajarea torenților „peste râu“ pentru prevenirea inundațiilor. În satul aparținător Bungard, proiectele finalizate include reabilitarea drumului de legătură Șelimbăr-Bungard, modernizarea străzii principale și a căminului cultural, realizarea unei piste de biciclete, execuția stației de pompare pentru canalizare SP2 și întreținerea drumurilor agricole. Pentru locuitorii din Mohu, Primăria comunei Șelimbăr a modernizat drumul de acces din DN 1 spre Mohu, a reabilitat podul peste râul Cibin, a modernizat zona centrală și căminul cultural, a construit un teren de sport multifuncțional și s-a preocupat de întreținerea drumurilor agricole.

Proiecte și lucrări în execuție

„Este un lucru absolut normal că Primăria Șelimbăr reușește să păstreze ritmul ridicat al investițiilor, important este că am reușit să facem acest lucru chiar și în contextul pandemiei. Proiectele asumate de noi la începutul anului sunt finanțate și se află în curs de realizare”, a declarat Marius Grecu.

Foarte importantă pentru Șelimbăr este construirea sediului ISU-SMURD, un proiect aflat în execuție la ora actuală. De asemenea, sunt în lucru construirea unei grădinițe pe strada Doamna Stanca – prima grădiniță care se construiește în localitate după Revoluție, amenajarea pistei de biciclete spre zona de agreement Șopa și promenada dintre Mihai Viteazu și strada George Coșbuc, precum și podurile peste râul Cibin în satele Bungard și Mohu, fiecare în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei. În ceea ce privește modernizarea străzilor Țebea, Salcâmului, Lucernei și Dinicu Golescu din Șelimbăr, este în curs o procedură de achiziție pentru atribuirea contractului de lucrări.

Bani nerambursabili pentru o viață mai bună

Accesarea fondurilor nerambursabile constituie o prioritate pentru primarul liberal Marius Grecu, în mandatul căruia a fost câștigată o finanțare de 2 milioane de euro pentru baza sportivă și de agrement, una de 500.000 de euro pentru protejarea pădurilor comunei Șelimbăr și încă 567.000 de lei pentru infrastructura inteligentă de iluminat public.

Respect pentru cetățeni

Digitalizarea completă a serviciilor Primăriei este un alt motiv de mândrie pentru Marius Grecu, iar în perioada pandemiei „Primăria online“ se dovedește un real sprijin pentru siguranța și sănătatea cetățenilor. Totodată, la Șelimbăr a fost inițiat un nou Plan Urbanistic General (PUG) care pune bazele dezvoltării viitoare a comunei, a fost înființat Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidența Persoanelor, precum și serviciul de Poliție Locală și, tot pentru siguranța locuitorilor, a fost implementat sistemul integrat de supraveghere video.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*