Marșul Centenarului vine în Sibiu

Elevi și studenți din Basarabia mărșăluiesc de la Alba Iulia până la Chișinău.

Mâine, 17 iulie, în jurul orei 14.00, participanții urmează să ajungă în Piața Mare din Sibiu, unde vor sta până la ora 23.00, anunță Alianța pentru Centenar.

Toți sibienii patrioți sunt așteptați să îi întâmpine pe participanți. Aceștia au aprins pe 1 iulie Flacăra Unirii la Alba-Iulia și o vor duce pe jos până la Chișinău. Marșul Centenarului va ajunge în capitala Republicii Moldova pe 1 septembrie.

„Nu ți-ai planificat vacanța? Hai cu noi în cea mai mare aventură a verii. Alături de oameni care țin la valorile neamului vei avea parte de o experiență inedită, dar și de șansa de a descoperi la pas locurile semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial. Marșul Centenarului începe din Alba-Iulia, Cetatea-simbol, la 1 iulie, iar destinația finală va fi Chișinăul, la 1 septembrie. Vom traversa Carpații și Prutul, vom urca dealuri și vom coborî văi, toate acestea pe o distanță de 1.300 km. Traseul este alcătuit din 11 etape a câte 5 zile, iar tu îți poți alege singur etapa în care vrei să participi. Noi îți asigurăm masa și cazarea, percepând o taxă simbolică de 100 de lei. Trăiește-ți vara în cel mai fabulos marș posibil, Marșul Centenarului Marii Uniri!”, transmit organizatorii evenimentului.

Participanții la Marșul Centenarului, plecați pe 1 iulie de la Alba Iulia, au ajuns ieri la Copșa Mică, după ce au parcurs itinerariul Alba Iulia – Turda – Cluj – Reghin – Tg. Mureș – Sighișoara – Dumbrăveni. Traseul zilei a fost Dumbrăveni-Mediaș-Copșa Mică, de aproximativ 32 de kilometri. Elevi, studenți și români din Basarabia, cărora li s-au adăugat pe drum numeroși români, se îndreaptă spre Sibiu. Oficialitățile din Copșa Mică i-au găzduit pe drumeți în Centrul de Pregătire al Pompierilor Voluntari, iar veteranii acestui serviciu local au fost însărcinați cu prepararea unei cine pentru oaspeți. Neavând spații de cazare dedicate în oraș, pompierii voluntari și-au amenajat spațiul pentru a veni în ajutorul participanților la marș. Azi dimineață, participanții la Marşul Centenarului s-au pus din nou în mișcare, cu destinația zilei Slimnic.

Mâine, la Sibiu, inițiatorii acțiunii și-au propus și să strângă semnături pentru inițiativa „Basarabia e România”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*