Mărturia impresionantă a fetiţei de 12 ani, confirmată cu COVID-19, care a ales să se interneze pentru a-şi proteja mama bolnavă

Ariana, o fetiţă de 12 ani din Oradea, diagnosticată cu COVID-19, care a insistat să fie internată pentru a-şi proteja mama, fost pacient oncologic, i-a impresionat pe medici prin gestul său. Fetiţa susţine că ar mai face acest lucru încă de o sută de ori dacă e nevoie, transmite Digi24.

Mama Arianei a povestit cum fetiţa a primit vestea că este infectată cu noul coronavirus. “Urla, draga de ea, că nu se poate și am spus: Copilul meu, liniștește-te că vedem al doilea test ce se întâmplă. Am fost la doamna doctor și același lucru era”, a relatat mama Arianei.

Fetiţa a fost asimptomatică iniţial, însă pentru a-şi proteja mama, fost pacient oncologic, care risca să ia boala și să facă unele complicații, a insistat să fie internată.

Mariana Fericean, medic primar epidemiolog la DSP Bihor, a rămas uimită de gestul fetiţei. “Ce măsuri ce trebuie să ia, exact așa m-a întrebat, pentru a o proteja pe mamă. I-am explicat tot ce trebuie să facă, mi-a adresat niște întrebări care m-au uimit”.

Adriana Codrean, medic specialist boli infecțioase, susţine că starea de sănătate a fetiţei este bună.

„Evoluția este favorabilă și nu vedem de ce nu va fi externată. A fost tot timpul cu zâmbetul pe buze, ceea ce ne-a impresionat foarte mult”, spune Adriana Codrean.

Ariana beneficiază de ajutorul unui psiholog pentru a trece peste această experiență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*