Masca devine OBLIGATORIE pe stradă unde incidența e mai mare de 6 la mie

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile în care incidența este mai mare de 6 cazuri de Covid-19 la mie. Măsura se aplică de astăzi, după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Această măsură se va aplica și în municipiul Sibiu, unde incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns la 7,32 infectări la mia de locuitori.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

„Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise”, a informat Ministerul Sănătăţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*