Mașini istorice în Sibiul istoric

Între 20 și 22 august 2020, Sibiul va găzdui evenimentul TRANSYLVANIA CLASSIC 2020. Aceasta este o competiție dedicată autovehiculelor clasice, produse între anii 1900 și 1990, dar și mașinilor electrice  fabricate după 1991.

Traseul concursului pentru toate categoriile de mașini va avea peste 400 de kilometri. Pasionații de astfel de vehicule pot descoperi frumusețile întregului județ, punctele principale de atracție fiind faimosul Transfăgărășan, Biertan, Poiana Sibiului și Păltiniș. „2020 este un an dificil pentru toată lumea și mă bucur că și în aceste condiții putem continua acțiunile de promovare ale celor mai frumoase locuri din județul Sibiu. Vom lua toate măsurile de protecție și vom aplica toate procedurile de siguranță sanitară pentru ca acest eveniment să fie unul sigur pentru toată lumea. Programul evenimentului este unul provizoriu și va fi adaptat la prevederile care vor fi în vigoare la data desfășurării evenimentului, în special cele legate de spectatori”, a declarat Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic 2020.

Programul competiției

Concursul va debuta cu startul festiv care va avea loc în 20 august, la ora 19:00, în Piața Mică. Vineri, 21 august, mașinile vor fi prezente la linia de start și vor începe competiția la ora 12:00. Echipajele vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari, iar apoi vor reveni în Piața Mică din Sibiu. Sâmbătă, în ultima zi a competiției, participanții se vor bucura de urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare. Premierea căștigătorilor va avea loc în aceeași zi, în Piața Mică din centrul orașului, la ora 20:30.

Înscrierea pasionaților de mașini istorice și electrice

Începând cu data de 14 iulie, doritorii se pot înscrie la competiția de regularitate TRANSYLVANIA CLASSIC prin accesarea site-ului oficial https://www.transylvaniaclassic.com/. Vehiculele sunt împărțite pe categoriile B, C, D, E, F, G și H, în funcție de anul de fabricație al mașinii (1900 și 1990). Se pot înscrie și mașini electrice, indiferent de anul producerii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*