Măsuri de austeritate. Președintele Consiliului Județean, restricționat la protocol

Dacă aveți probleme în stabilirea sumelor pe care vreți să le cheltuiți atunci când aveți evenimente de familie, când vă vin prietenii în vizită din țară și din străinătate, când comandați meniul zilei la restaurantele din oraș, când stabiliți un buget pentru plata convorbirilor telefonice sau a facturii de internet, vă oferim un reper oficial: cheltuielile Consiliului Județean pentru domeniul de protocol.

Daniela Cîmpean / foto: Sebastian Marcovici

Consiliul Județean Sibiu nu traversează o perioadă financiară foarte bună, ci se confruntă cu austeritate, așa după cum a anunțat chiar președintele Daniela Cîmpean. Conducerea instituției și șefii instituțiilor subordonate trebuie să reducă cheltuielile de funcționare cu aproape o treime în acest an. Singurul lucru bun este faptul că, acum, funcționarii Consiliului au salarii mai mari decât în 2017. Diminuarea fondurilor se vede chiar și în chletuielile de protocol pe care le poate face președintele instituției județului, Daniela Cîmpean. Aleșii județeni au votat, ieri, un proiect de hotărâre inițiat de Cîmpean privind cheltuielile pentru acțiunile de protocol și pentru costurile cu convorbirile telefonice, serviciile fax și internet aplicabile la nivelul Consiliului Județean. În principal, au stabilit costurile pentru organizarea meselor oficiale și cocteilurilor organizate de președintele Consiliului Județean. Astfel, limita valorică maximă pentru mesele oficiale oferite este de 60 de lei/persoană/eveniment, în timp ce pentru cocteiluri, aceasta este de 12,50 lei/persoană/eveniment. În cazul în care sunt invitate delegații din țară sau străinătate de către Consiliul Județean, cheltuielile zilnice pentru invitați nu poate depăși suma de 90 lei/persoană/zi. Alte cheltuieli, cum ar fi cafea, apă minerală, sucuri sau alte tratații au stabilit un cost de 6,5 lei/persoană/zi. Totodată, cadourile oferite de președintele CJ trebuie să se încadreaze până la 225 lei/delegație. Șeful instituției poate stabili protocol fără ca la sfârșitul anului să nu depășească bugetul alocat.

De asemenea, aleșii județeni au stabilit și normativul pentru convorbirile telefonice, telefonie fixă, telefonie mobilă, serviciile fax și internet aplicabile la nivelul Consiliului Județean anul acesta. Astfel, limita maximă admisă înbuget este de 12.250 lei/lună.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*