Măsuri pentru sprijinirea turismului, dezbătute la Sibiu

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă că turismul este un domeniu a cărui redresare îi preocupă pe guvernanţi, fiind analizate mai multe variante de sprijin.

„Am transmis la Sibiu mesajul clar de susţinere al Guvernului României. Turismul este o ramură a cărei redresare ne preocupă şi cu privire la care sunt în analiză posibilităţi de sprijin atât cu fonduri guvernamentale, cât şi cu fonduri europene. Este limpede, însă, că România trebuie să garanteze condiţii sigure atât pentru turişti, cât şi pentru operatori şi de aceea Executivul identifică paşi care să garanteze relansarea economică, dar şi siguranţa oamenilor”, a scris Turcan, astăzi, pe contul său de Facebook.

Vicepremierul precizează că a avut discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, cu preşedintele Asociaţiei Judeţene de Turism Sibiu, Alin Chipăilă, precum şi cu specialişti din domeniul organizării de evenimente şi al agenţiilor de turism, despre problemele cu care se confruntă în contextul COVID-19.

Raluca Turcan: „Sibiul este un punct relevant pe harta turistică a României și am insistat, astfel, să mă întâlnesc, în contextul discuțiilor purtate la nivel de Guvern, cu reprezentanții industriei, specialiști în domeniu din fosta Capitală Culturală Europeană. Nu mai este un secret pentru nimeni că Sibiul și-a conturat foarte clar traseul încă de la începutul anilor 2000, din mandatul de primar al Președintelui Klaus Iohannis și că pasii făcuți atunci au condus la succesul de astăzi al orașului. De asemenea, este evident că la Sibiu autoritățile au înțeles (spre deosebire de decidenții guvernării anterioare) atât că trebuie să lucreze împreună (Consiliul Județean/Primăria municipiului Sibiu/alte primării), cât și că este absolut necesar să dezvolte cu organismele acestei industrii parteneriate corecte care pun accent pe scopul comun și nu neapărat pe sumele cu care participă fiecare la îndeplinirea acestuia.”

„Evident, o parte dintre subiecte sunt deja în analiza Guvernului României, iar veştile, garantat, vor fi bune la momentul în care vom finaliza schemele de sprijin. Sunt, însă, şi elemente asupra cărora voi propune o consultare mai largă, de ce nu, chiar la Sibiu. În condiţii categorice de legalitate şi siguranţă vom organiza aici, în următorul interval, cu participarea responsabililor guvernamentali direcţi, încă o dezbatere care să permitâ unui număr mai mare de operatori să ne ofere puncte de vedere cu privire la măsurile din domeniul turistic”, se mai arată în postare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*