Măsuri suplimentare în Vama Veche pentru protecția turiștilor. Cum va fi la terase în weekend

Se anunță un weekend aglomerat, dar ceva mai potolit în Vama Veche, unde au fost impuse reguli mult mai clare pentru protecția turiștilor.

De teama amenzilor, administratorii teraselor se vor strădui să respecte distanțarea socială și vor pastra muzica în surdină.

Polițiștii anunță că au primit întăriri de la București, iar din 70 de firme controlate pe întreg litoralul, 50 au fost deja amendate.

Tânăr: „Distracția este aceeași dacă ai grupul potrivit, eu așa zic, chiar dacă e nevoie de distanță socială distracția e la fel de plăcută, te poți distra la fel.”

Tânără: „Noi am venit aici să ne relaxam, să vedem marea, nu neapărat să ne distram. Să profităm de aceste zile frumoase și faptul că aceste reguli sunt impuse nu e neapărat o restricție, nu este un motiv să ne opturam relaxarea.”

Patronii de beach-baruri ar fi vrut să-și închidă cu garduri perimetrul ca să nu se creeze mari aglomerări de oameni pe plajă, însă legea interzice restrictionarea accesului în zonele publice.

Irina Lazăr, administrator plajă: „Vom ține muzica la un nivel redus, încercăm să temperăm un pic nivelul petrecerilor din Vama Veche. Avem rugămintea ca și turiștii să vină în sprijinul nostru și să fie și ei înțelegători și să ne ajute. Cu cât suntem mai cuminți cu toții cu atât vom avea o vară mai lungă.”

Elena Mocanu, manager terasă: „Toți angajații acestui local purtăm mască, mănuși, conform legii în vigoare. Clienții îi îndrumăm la mese câte patru, dacă sunt în familie cate 6, avem distanțare la mese, avem dezinfectant la fiecare masă. Seara avem echipă de curățenie care spală, dezinfectează absolut tot.”

Și polițiștii anunță că vor fi în zonă.

Comisar șef Constantin Drugă, șeful IPJ Constanța: „Chiar am suplimentat de acum două weekenduri efectivele care acționează în zonă, alaturi de noi fiind gruparea mobilă de jandarmi, inspectoratul de jandarmi și chiar de la structura centrală de la ordine publică”.

Numai în ultimele două săptămâni, polițiștii au dat zeci de amenzi acolo unde au descoperit că nu se respectă normele sanitare sau de distanțare socială.

Sursă: Știrile PRO TV

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*