Meci spectaculos la Bistrița-Năsăud. Măgura Cisnădie a pierdut

Măgura Cisnădie a cedat în deplasare, ieri, la Bistrița-Năsăud, în fața locului 3 în clasamentul Ligii Florilor la handbal feminin, meci din cadrul rundei a 13-a, ultima a turului. Elevele lui Weber au încasat câte 18 goluri pe repriză, condiții în care un rezultat pozitiv era aproape imposibil. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a învins în cele din urmă Măgura Cisnădie cu 36-29 (18-16). Principalele marcatoare ale gazdelor au fost Nina Zulic – 8 goluri și Cristina Laslo – 6.

foto: facebook/Gloria Bistrița

După victoria de acasă cu lanterna CSM Galați, scor 37-23, fetele noastre au pornit cu încredere la Bistrița, unde întâlneau o echipă de podium, cu doar 2 înfrângeri, la Rapid și CSM București. N-a fost să fie, al 3-lea atac al momentului în ligă făcând legea în sala noului Complex Sportiv Polivalent Unirea. S-a jucat cu casa închisă, fanii gazdelor epuizând toate biletele în doar două zile.  

Elevele lui Weber au făcut față presiunii din tribune și din teren, jucând curajos. A fost o primă repriză echilibrată, după care Gloria a reușit să se desprindă la 7 goluri, 24-17 în minutul 36. Fetele noastre au reușit apoi să refacă diferența la 4 goluri, au avut atacul, însă au ratat și acolo s-a „rupt“ meciul. La acest eșec a contribuit, din păcate, și accidentarea suferită de portărița noastră de națională Ana Maria Măzăreanu.

Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Asli Iskit-Caliskan 10 goluri, M. Neagu 6, Roșu 5, Jlezi, Tomescu și Bardac câte 2, Gariaeva și Guarieiro câte unul.

foto: facebook/Gloria Bistrița

La final, Alexandru Weber s-a arătat dezamăgit de prestația cele două arbitre din județul Neamț. „Sunt foarte dezamăgit, o să le fac raport inclusiv la EHF. În vară s-au mărit toate baremele, sunt cei mai bine plătiți arbitri din Europa și cred că din lume. Nu știu dacă au influențat decisiv meciul, dar unele momente da“, a declarat Alexandru Weber.

„Vă mărturisesc că a fost cel mai lung meci al meu din acest sezon. Am simțit permanent că Cisnădie poate să revină în joc și de aici sintagma asta că a fost cel mai lung meci de până acum.(…) Mă bucur că jucăm cu casa închisă și că lumea apreciază ce facem noi. (…) Știam că Măgura Cisnădie e o echipă care marchează foarte mult și dacă reușim să limităm numărul lor de goluri, pentru că au o medie de aproape 30 de goluri pe meci, avem o șansă importantă să ne impunem. Mă bucur că am făcut-o“, a declarat Horațiu Pașca, antrenorul gazdelor, imediat după încheierea partidei.

„În a doua repriză, apărarea a fost mai agresivă și, împreună, am reușit să câștigăm acest meci. Felicitări Cisnădie pentru meciul bun făcut“, a declarat Yulya Dumaska, la conferința de după meci.

În urma acestui rezultat, Măgura Cisnădie încheie turul pe poziția a 10-a, cu 4 victorii, un rezultat de egalitate și 8 înfrângeri. În prima etapă a returului va evolua în deplasare, duminică 29 ianuarie, de la ora 18, la Dunărea Brăila.

CLASAMENT

sursa: flashscore.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*