Meciurile de baschet ale BC CSU Sibiu se vor juca FĂRĂ spectatori

BC CSU Sibiu nu se va putea baza pe sprijinul suporterilor pentru meciurile programate luna aceasta

Urmare a deciziilor luate la nivel național pentru a se preveni răspândirea coronavirusului (COVID-19),  Federația Română de Baschet a decis că toate competițiile oficiale de baschet din România se vor desfășura FĂRĂ spectatori până la finele lunii martie.

Primul joc al echipei sibiene este programat vineri, în deplasare, la CSA Steaua București și va fi transmis LIVE pe DigiSport. Următoarele două etape sunt programate să se dispute pe teren propriu.

În 18 martie, BC CSU Sibiu va juca acasă, în compania celor de la U BT Cluj, partidă care va fi transmisă LIVE pe Digi Sport, de la ora 19:15, iar în 29 martie vom disputa partida cu Dinamo București. Pentru meciul cu echipa din Capitală nu sunt stabilite datele televizării, dar se fac eforturi pentru ca și acest duel să poată fi urmărit de către suporteri, măcar din fața televizorului sau calculatorului.

 

„Ne pare rău că nu ne putem baza pe sprijinul suporterilor la meciurile următoare. Echipa noastră a reușit, întotdeauna, rezultatele cele mai bune, atunci când galeria i-a fost alături, însă trebuie să acceptăm că situația actuală nu ne permite să riscăm. Suntem echipa cum cei mai mulți suporteri abonați din țară iar situația nu este deloc plăcută. Facem apel la toți suporterii noștri să înțeleagă faptul că măsurile luate de guvernanți, autorități și foruri superioare sunt menite să îi protejeze în primul rând pe ei, și sunt sigur că fanii CSU Sibiu ne vor susține cu aceeași energie și din fața televizorului. Vom face tot posibilul ca meciurile care se desfășoară fără spectatori din următoarea perioadă să fie televizate sau transmise LIVE pe platformele online și vă vom ține la curent cu toate informațiile legate de viața echipei! Suntem de părere că sportul fără public este incomplet, la fel cum și familia CSU Sibiu va fi incompletă luna aceasta fără voi, dar suntem siguri că în aprilie vom fi din nou împreună, mai puternici.”, a declarat Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

Decizia Federației Române de Baschet:

„Ținând cont de măsurile guvernamentale de urgență luate începând de duminică și până în data de 31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis, astăzi, cu majoritate de voturi următoarele:

  • începând cu data de 09.03.2020, toate competițiile oficiale de baschet din România se vor desfășura fară spectatori.
  • totodată, în acord cu Hotărârea nr. 6, din data de 06.03.20, a Grupului de suport tehnico-ștințific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, și a adresei MTS nr. 14, din data de 08.03.2020, pentru toate evenimentele publice cu mai puțin de 1.000 participanți este obligatoriu avizul prealabil al DSP locale.
  • prezenta decizie se aplica tuturor competițiilor oficiale de baschet din România, inclusiv celor organizate de Asociațiile Județene de Baschet sau de AMBB, până la data de 31.03.2020.

În raport cu evoluția măsurilor luate de autorități, prezenta decizie va fi modificată”.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*