Medaliați la Europene

România a devenit vicecampioană europeană la Taekwon-do ITF, deşi ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, nu le-a aprobat bugetul pe 2016, conform legii, acuză sportivii.

Lotul national Taekwon-do 2016, C.E. FinlandaÎn ciuda faptului că premierile pe anul trecut de la Campionatul Mondial şi European nu au fost semnate, că nu s-a semnat încă contractul de finanţare cu Ministerul Tineretului şi Sportului pe anul acesta, deşi există adresa cu sumele de bani aprobate pe capitole, echipa României de Taekwon-do ITF a reușit să se mobilizeze cu mari eforturi financiare şi să poată participa la Campionatul European din Finlanda, unde a obţinut o performanţă extraordinară, şi anume titlul de vicecampioană europeană în clasamentul general pe naţiuni.

Tolbă de medalii aduse de sportivii sibieni

Cu opt medalii de aur, șase medalii de argint şi șapte medalii de bronz, România a obţinut a doua poziţie în clasamentul general, un loc de cinste pe podiumul de premiere, alături de Polonia (locul 1) şi Norvegia (locul 3). Zece sportivi sibieni de la cluburile sportive PUMA Club Sibiu şi Hwarang au contribuit la performanţa echipei României. Din partea PUMA Club Sibiu, au participat la campionat patru sportivi: Mădălina Mureşan, Emanuel Matei, Dani Borcea şi Marius Dancu, alături de antrenorul Alin Lazurca şi arbitrul Banea Ciprian. Marius Dancu a obţinut o medalie de argint la proba de lupta +75 kg, Mădălina Mureşan – o medalie de argint la tehnici speciale echipe şi una de aur la proba de spargeri-forţă echipe.

România, vicecampioană europeană la Taekwon-do 2016

Lotul naţional de Taekwon-do ITF al României, compus din 35 de sportivi juniori şi seniori, șapte antrenori, doi arbitri şi cinci suporteri, a participat în perioada 28 aprilie – 1 mai la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori şi Seniori din Tampere, Finlanda, unde a scris o nouă pagină importantă în istoria Taekwon-do-ului ITF românesc. După performanţa de anul trecut, din Italia, când România a devenit vicecampioană mondială, o nouă filă de istorie s-a scris în Finlanda, unde sportivii noştri au plasat România pe locul 2 în clasamentul general pe naţiuni europene. „Suntem mândri de lotul nostru naţional şi de sacrificiile şi munca depusă de stafful nostru, antrenori şi sportivi, pentru a duce România la o asemenea recunoaştere europeană în sfera Taekwon-do-ului”, a explicat Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF. Lotul naţional de Taekwon-do al României este susţinut de ANDU şi Gama.

Supărați pe ministerul condus de Lipă

„Nu pot să cred ce se întâmplă. Ministerul a aprobat cererea de finanţare, ne-a fost comunicată suma în 28 martie şi nici în ziua de azi nu au semnat contractul care a fost depus în 1 aprilie. Neavând semnat contractul, nu am primit nici autorizaţia de deplasare, iar asta înseamnă că nu se pot aloca premieri pentru rezultatele obţinute. Sunt sigur că asta se urmăreşte, dar din punctul meu de vedere, este un abuz care se va dovedi în instanță. Felicit sportivii şi, totodată, le multumesc părinţilor şi celor ce i-au sprijinit pe sportivi pentru a se putea deplasa la această competiţie, unde am reușit să scriem istorie. Sper ca în ultimul ceas să se semneze contractul, pentru a putea înapoia o parte din cheltuieli sportivilor, să ni se elibereze autorizaţia şi să primim premieri pentru rezultatele obţinute. Nu înțeleg care e strategia doamnei ministru, dar în opinia mea, este una greşită, deoarece distrugem şi ceea ce funcţionează în acest moment la nivel sportiv. Nu am nimic cu sporturile olimpice, să li se aloce cât de mulţi bani, ceea ce doresc este fiu lăsat să îmi fac treaba şi să fiu tratat normal într-o ţară democratică în care există nişte legi, care ar trebui respectate de către toată lumea, indiferent de cine am fost sau suntem”, a arătat Oprescu.

Cosmin OPRESCU | preşedinte FR Taekwon-do ITF

„Suntem mândri de lotul nostru naţional şi de sacrificiile şi munca depusă de stafful nostru, antrenori şi sportivi, pentru a duce România la o asemenea recunoaştere europeană în sfera Taekwon-do-ului.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*