„Mediaș, Cetate Medievală 2022“

Festivalul „Mediaș, Cetate Medievală 2022“ debutează astăzi, la ora 13, în zona Hanul Greweln din Mediaș, cu deschiderea târgului de meșteșugari.

Prezentarea meșteșugarilor va avea loc de la ora 17, iar apoi vor începe pregătirile pentru marea paradă. De la ora 20, cavaleri, domniște, artiști și asociațiile de reconstituire istorică, vor lua parte la Parada Medievală, unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului. Participanții vor parcurge pe jos drumul din Piața Corneliu Coposu până la Hanul Greweln, pe un traseu care cuprinde străzile Mihai Eminescu, Constantin Brâncoveanu, Academician Ioan Moraru, Stadionului și Greweln.

De la ora 21,00 este programat un concert susținut de Peregrinii, iar apoi Asociația Culturală Asserculis va prezenta spectacolul ,,Viața Mercenarului“. Prima seară a festivalului se va încheia cu un spectacol cu foc realizat de Paladinii de Terra Medies.

Festivalul ,,Mediaș, Cetate Medievală” readuce la viață, prin intermediul ordinelor cavalerești, al meșteșugarilor și al artiștilor prezenți legendele, dansurile și cântecele medievale, alături de faptele de arme și luptele cavalerești ale Evului Mediu.

„Vă așteptăm alături de noi, în zilele de 8, 9 și 10 iulie, în zona hanului Greweln, să descoperim împreună farmecul, frumusețea și misterele Evului Mediu și ale vechilor legende transilvane.“, transmite Primăria Mediaș, organizatorul evenimentului.

Primăria Municipiului Mediaș va organiza, în perioada 8-10 iulie, a XVIII-a ediție a Festivalului ,,Mediaș, Cetate Medievală”. Acest eveniment cultural-artistic de tradiție cuprinde în programul său, pe perioada celor trei zile, scenete de teatru, concerte de muzică medievală și renascentistă, expoziții, ateliere de gastronomie, demonstrații ale ordinelor cavalerești, animație stradală și multe alte surprize. ,,Festivalul «Mediaș, Cetate Medievală» readuce la viață, prin intermediul ordinelor cavalerești, meșteșugarilor și artiștilor prezenți legendele, dansurile și cântecele medievale alături de faptele de arme și luptele cavalerești ale Evului Mediu“, spun organizatorii evenimentului.

Turnir călare

Programul celei de-a doua zile de festival medieval va debuta dimineața la ora 10:00 cu prezentarea participanților și a programului, ateliere meșteșugărești, dar și demonstrații de luptă. De la ora 15:00, Trupa Funny Art va prezenta teatru de păpuși, iar apoi Asociația Culturală Asserculis va pune în scenă spectacolulul interactiv pentru copii ,,Legenda Strugurilor de Aur I’’. Vor urma dansuri medievale cu formația Nosa, un atelier de tir cu arcul realizat de Grupul Anacronism, iar apoi Paladinii de Terra Medies vor organiza Școala scutierilor. De la ora 18:30, Straja Cetății Mediaș va realiza o prezentare de arme, moment urmat de un concert susținut de Peregrinii. Programul serii va continua cu demonstrații ecvestre și jocuri susține de Vulturii din Țara Calatei, pentru ca de la ora 20.00 să aibă loc spectacolul Legenda Contesei – Partea I: Judecata, cu teatru medieval și dueluri între mercenari și nobili. Va urma un turnir călare avându-i ca protoganiști pe Teutonii Transilvaniei și un concert susținut de Cimpoierii din Transilvania. Din programul serii va face parte și un concert susținut de Truverii, iar seara se va încheia cu ,,Legenda Contesei – Partea a II-a: Răzbunarea’’, un spectacol cu foc marca Amor Flammis.

Demonstrații de arme

Cea de-a treia zi de festival va debuta dimineața la ora 10:00 tot cu prezentarea participanților și a programului, dar și ateliere meșteșugărești, respectiv demonstrații de luptă. Programul zilei va continua cu teatru de păpuși, ,,Amintiri din copilărie“, prezentat de Trupa Funny Art, urmat de două concerte ale formațiilor Cimpoierii din Transilvania și Peregrinii. Duminică după-amiază de la ora 15:30 va avea loc spectacolul interactiv pentru copii, ,,Legenda Strugurilor de Aur II’’ prezentat de Asociația Culturală Asserculis. Programul zilei va continua cu un concert susținut de Truverii, iar apoi cu prezentarea vieții civile medievale: nobil, domniță și mercenar de către Istorie Vie și Șoiman Art. Vor urma demonstrații de arme ale grupului TerraUltrasilvana și dansuri medievale cu grupul Nosa.  Seara se va încheia cu ceremonia de încheiere a Festivalului ,,Mediaș – Cetate medievală’’ ediția a XVIII-a și un Spectacol cu foc realizat de Paladinii de Terra Medies.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*