Mediaşul i-a purtat noroc Naţionalei

România a învins Ţara Galilor cu scorul de 2-1 şi a urcat pe locul 2 în grupă.

romania tara galilor.jpg (15)Fostul tehnician al Gazului, Cristi Dulca, s-a întors la Mediaş din postura de antrenor al Naţionalei de tineret. Marţi seara, peste 3.000 de suporteri au venit la Stadionul Gaz Metan, pentru a-şi susţine echipa în drumul spre Campionatul European, la care nu a mai ajuns de 18 ani. Încurajările lor au avut efect în teren, acolo unde jocul Naţionalei a mers bine, în special în repriza a doua, iar la final s-a consfințit şi victoria mult dorită.

Succes necesar

România ocupa poziţia a patra în clasamentul grupei înainte de partida cu Ţara Galilor, astfel că avea mare nevoie de toate cele 3 puncte puse în joc. Cele două echipe s-au tatonat reciproc în debutul meciului, iar prima ocazie a venit după jumătate de oră, atunci când Hodorogea a reluat slab din apropiere după o lovitură de colţ. Acelaşi jucător s-a revanşat, însă, în minutul 37, când a împins în poartă o minge centrată din corner. Peste doar 5 minute, galezii au avut şansa egalării de la punctul cu var, însă Cojocaru a apărat lovitura de pedeapsă executată de Harrison. România şi-a dublat avantajul în minutul 57, atunci când Alexandru Ioniţă II a înscris cu o lovitură de cap din plonjon. Oaspeţii au marcat golul de onoare în al doilea minut de prelungiri, după o eroare mare a lui Cojocaru.

Dulca, fericit

La finalul partidei încheiate cu victoria României, Cristi Dulca s-a declarat foarte fericit pentru rezultatul obţinut. Tehnicianul a ţinut să le mulţumească medieşenilor pentru că au venit în număr mare şi au susţinut echipa. „Sunt foarte fericit pentru acest rezultat, în special prin prisma jocului. A fost un meci şi cu bune şi cu rele, am apărat penalty, am înscris, am ratat foarte mult, iar pe final am tremurat puţin la ultimele faze. Una peste alta, sunt mulţumit în primul rând de modul în care am gândit acest joc împreună cu băieţii şi s-a înţeles cum trebuie să abordăm această partidă foarte grea. Vreau să felicit minunatul public de la Mediaş, au venit în număr mare la acest joc şi mă bucură acest lucru“, a mărturisit fostul gazist.

Următorul meci, probabil tot la Mediaș

În urma acestui rezultat, România a urcat pe poziţia a doua în clasamentul Grupei 5 de calificare la Campionatul European de anul viitor. Elevii lui Dulca au 13 puncte, cu 3 mai puţine decât liderul Danemarca şi unul mai mult decât Ţara Galilor, formaţia de pe locul al treilea. Pe 2 septembrie, România va juca – cel mai probabil tot la Mediaş – cu Luxemburg. Ulterior, pe 6 septembrie, Naţionala va întâlni Danemarca în deplasare, iar în luna octombrie – Bulgaria, tot în deplasare. Câștigătoarea grupei se va califica direct la turneul final, iar cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a decide ultimele două selecționate care vor merge la EURO 2017 din Polonia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*