Medic prins în flagrant în timp ce lua şpagă

Dr. Alexandru Frăticiu, medicul-șef de la Secția de Gastroenterologie a Spitalului Clinic Județean din Sibiu este cercetat penal pentru luare de mită. Medicul a fost în flagrant în timp ce primea 200 de euro de la fiica unei paciente care urma să fie operată.

spital curteProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a  controlului judiciar pe timp de 60 zile a medicului şef secţie gastroenterologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art.289  Cod penal raportat la art.6 din L.78/2000. „S-a reţinut că în data de 9.02.2016, a  pretins de la martora denunţător Golban Viorica Iuliana, sumele de 200 lei şi 200 euro, sume pe care le-a primit apoi la data de 9.02.2016 şi la 10.02.2016, pentru o intervenţie chirurgicală asupra mamei denunţătoare, care ar fi intrat în îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu”, se arată în comunicatul emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Procurorul , împreună cu  ofiţeri de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Judeţean Anticorupţie, l-au prins joi în flagrant pe medicul Frăticiu după ce a primit suma de 200 euro.

„Caz izolat”

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu susţin că acest caz este unul izolat, iar în cadrul instituţiei n u sunt tolerate astfel de practici. „Apreciem ca este un caz izolat, care nu caracterizează personalul unităţii noastre spitaliceşti. Trebuie să lăsăm justiţia să-şi urmeze cursul şi să stabilească dacă medicul este sau nu vinovat. Instituţia noastră îşi doreşte şi militează ca toţi angajaţii săi să dea dovadă de o înaltă ţinută profesională, etică şi morală. Nu am tolerat şi nici nu vom tolera astfel de practici”, explică Decebal Todăriţă, purtător de cuvânt în cadrul spitalului sibian

         

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*