Medici sibieni din diferite specialități participă la conferința “AVC 360° – Practica multidisciplinară centrată pe pacient”

Mâine, la Sibiu, are loc conferința „AVC 360° – Practica multidisciplinară centrată pe pacient”, manifestare științifică care face parte din programul „AVC 360° – Călătoria Pacientului”, lansat la nivel național de către Asociaţia Română de Comunicare în Sănătate (ARCIS EDU) prin parteneriat științific cu societățile medicale implicate în gestionarea pacientului cu AVC, printre care se numără și Societatea Română de Reabilitare Medicală (SRRM).

Conferința de la Sibiu este cea de-a treia dintr-o serie de șapte evenimente ştiinţifice şi întâlniri medicale care se desfășoară în cele mai importante centre universitare din ţară: Craiova, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti. Invitați speciali vor fi conf. univ. dr. Adrian Bighea, președintele SRRM, și dr. Gabriel Prada din București.

La conferință vor participa mai mulți medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, din specialități precum: Medicină Fizică și de Reabilitare Medicală, Neurologie, Neurochirurgie, Cardiologie, Diabet – Nutriție.

Florina Popa, director medical

„Ne bucurăm că Sibiul a fost inclus pe harta acestui program multidisciplinar, fapt care dovedește importanța regională a SCJU Sibiu, dar și a Facultății de Medicină, care este, din perspectiva resurselor umane, un pilon de susținere pentru viitorul medicinei. Obiectivul programului «AVC 360° – Călătoria Pacientului» este crearea unei harți care să cuprindă serviciile medicale acordate pacienților cu AVC, în toate fazele afecțiunii, de la perioada acută până la cea de recuperare, care este deosebit de importantă”, precizează conf. univ. dr. Florina Popa, director medical al SCJU Sibiu.

La sesiunea Cardiologie, șef lucrări dr. Minodora Teodoru, medic șef Secția Clinică Cardiologie II, va prezenta lucrarea “Pe urmele Accidentului Vascular – de la cauză la efect”. La sesiunea Boli metabolice, șef lucrări dr. Carmen Narcisa Sitterli – Natea, coordonatorul Compartimentului clinic Diabet zaharat-nutriție și boli metabolice, va prezenta lucrarea “Implicațiile diabetului zaharat în patologia cerebro-vasculară”. La sesiunea Neurochirurgie, șef lucrări dr. Vicențiu Săceleanu, medic șef Secția Clinică Neurochirurgie va prezenta lucrarea „Momentul operator în AVC”. La sesiunea Neurologie, conf. univ. dr. Carmen Corina Roman – Filip, medic șef Secția Clinică Neurologie, va prezenta lucrarea „Managementul interdisciplinar al pacientului cu tromboză de arteră bazilară”, iar dr. Liliana Carmen Prodan, medic primar neurolog, va susține lucrarea „Terapia de suport în recuperarea post AVC”. La sesiunea Medicină Fizică și de Reabilitare Medicală, conf. univ. dr. Florina Popa, director medical al SCJU Sibiu, va prezenta lucrarea “Principii de reabilitare medicală post AVC”.

“Managementul pacientului cu AVC este o chestiune de mare actualitate și implică o colaborare multidisciplinară strânsă între profesioniștii din toate specialitățile care au în sfera activității lor tratarea acestei afecțiuni, cu scopul de a reuși, în cât mai multe dintre cazuri, îmbunătățirea calității vieții pacienților și, de ce nu, reintegrarea socio-profesională a acestora”, concluzionează Florina Popa.

La conferință vor participa și invitați din București, dar și de la alte instituții medicale din Sibiu. Manifestarea include și un panel de discuții cu tema “Cum putem crea un parteneriat interdisciplinar cu beneficii pentru pacienți?”, precum o sesiune de  concluzii și feed-back din partea participanților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*