Medici sibieni în congres

În perioada 31 martie – 1 aprilie a avut loc la București primul congres al Societății Române de Astroscopie și Traumatologie Sportivă (SRATS), manifestare științifică cu participare internațională.

Dr.-Radu-Fleaca_1Comitetul științific al congresului a beneficiat și de aportul medicilor sibieni Dr. Mihai Roman si Dr. Radu Fleacă, ortopezi în cadrul  Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. De asemenea, medicii sibieni au fost prezenți și în calitate de lectori (invited speakers) în cadrul programului educațional al congresului.

Paricipare internaţională

Congresul a avut ca teme principale patologia sportivă a genunchiului, umărului, șoldului și gleznei și a oferit celor peste 400 de participanți o largă gamă de subiecte structurate în cursuri instrucționale, simpozioane, dezbateri, prezentări orale, E-postere, workshop-uri și sesiuni de kinetoterapie. La congres au fost prezenți 23 de somități în domeniu din Germania, Franța, Marea Britanie, Canada, Austria, Elveția, Italia, Israel, Olanda, Belgia, Spania, Portugalia, Ungaria, Finlanda, Luxemburg, Grecia și Turcia. Au fost prezenți, de asemenea, numeroși lectori de prestigiu din țară, cu experiență în domeniul chirurgiei astroscopice și sportive. „Congresul a reprezentat o oportunitate deosebită pentru a împărtăşi şi în același timp acumula informații de valoare în domeniul artroscopiei şi traumatologiei sportive în care, în ultimii ani, s-au făcut numeroase progrese. De aceea, participarea activă la astfel de manifestări este una care aduce în primul rând beneficii pacienților noștri, cărora dorim să le oferim soluții terapeutice adecvate dar și moderne. Am fost onorați să fim astfel din nou conectați la comunitatea internațională de ortopezi, reprezentată la congres de numeroase personalități”, a declarat Dr. Radu Sorin Fleacă, medic primar specialitatea ortopedie şi traumatologie, medic șef al Secţiei Clinice Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Maturitate medicală

“Societatea română de artroscopie, ai cărei membri suntem, funcționează de mulți ani. Până în prezent, manifestările acesteia erau afiliate congresului național de ortopedie SOROT. Este pentru prima oară când organizam în România congresul acestei societăți și acest lucru dovedește faptul ca am ajuns în sfârșit la maturitatea necesară. Organizarea congresului a presupus un efort imens și îl felicitam pe dl. Conf. Dr. Cristian Stoica, președintele actual al societății, pentru organizarea excelentă și pentru standardul înalt al programului științific”, a declarat Dr. Mihai Roman, medic primar ortopedie – traumatologie în cadrul Secției Clinice Ortopedie Traumatologie a SCJU Sibiu.

15 ani de experienţă

În cadrul manifestării științifice, medicii sibieni au susținut prelegeri bazate pe experiența acumulată în cei peste 15 ani de activitate intensă în domeniul astroscopiei și patologiei sportive a genunchiului în general respectiv în domeniul tratamentului rupturilor de ligament încrucișat anterior respectiv al instabilităților multiligamentare în particular. “A fost o onoare și în același timp o provocare să susținem prezentări alături de personalitățile participante. A fost, de asemenea, o ocazie deosebită de a discuta, interacționa și de a face schimb de informații cu specialiști din domeniile prezentate. Aceste întâlniri sunt esențiale in efortul nostru de a ridica permanent nivelul activității medicale și calitatea serviciilor medicale oferite pacienților noștri”, a adăugat Dr. Mihai Roman.

Medici de renume

Dr. Radu Fleaca și Dr. Mihai Roman s-au specializat în chirurgia artroscopică cu ocazia burselor pe care le-au avut în Germania și Franța, burse oferite de către Societatea Europeană de Artroscopie și Traumatologie Sportivă în anul 2001. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*