MEDICII CU SPECIALITATEA OBSTETRICĂ – GINECOLOGIE AI SCJU SIBIU, PRECOCUPAŢI DE DEZVOLTAREA PROFESIONALĂ CONTINUĂ

Medici primari, specialişti şi rezidenţi din cadrul Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au participat, în perioada 17-18 aprilie anul curent, la „Cursul de ecocardiografie fetală”, organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Cursul a fost dedicat medicilor rezidenţi din anul III-V în specialitatea obstetrică şi ginecologie, pediatrie, precum şi medicilor specialişti sau primari în specialităţile respective.
Cea mai mare instituţie sanitară a judeţului Sibiu a fost reprezentată de Dr. Dragoş Popescu, medic primar Obstetrică – Ginecologie şi şef al Secţiei Clinice Obstetrică – Ginecologie II a SCJU Dr.Dragos Poescu_1Sibiu, Dr. Olimpiu Mureşan, medic primar Obstetrică – Ginecologie, Dr. Cristina Popescu, medic specialist Obstetrică – Ginecologie şi Dr. Nicoleta Popa medic specialist Obstetrică – Ginecologie, în calitate de cursanţi.
La eveniment au participat, în calitate de lectori, personalităţi din domeniu, cum sunt: Prof. Univ. Dr. Rodica Togănel – UMF Târgu Mureş, Prof. Univ. Dr. Szabo Bela – UMF Târgu Mureş, Prof. Univ. Dr. Florin Stamatian – UMF Cluj Napoca, Prof. Univ. Dr. Mircea Onofriescu – UMF Iaşi, precum şi alte cadre universitare din centrele menţionate.
Cursul a fost un „up-date” privind patologia cardiacă fetală, în care au fost prezentate cele mai noi şi relevante aspecte din domeniu precum şi modalităţile de diagnostic dar şi de rezolvare a acestei patologii. Manifestarea a inclus totodată şi o sesiune practică, în care cursanţii au putut să exerseze pe ecografe de ultimă generaţie, examinând gravide cu făt cu malformaţii cardiace.
„Aceste cursuri cu diferite tematici, efectuate periodic, sunt deosebit de utile pentru creşterea nivelului de cunoştinţe şi abilităţi ale fiecărui medic, contribuind în final la dezvoltarea continuă a serviciilor medicale din cadrul unităţii noastre spitaliceşti”, a declarat Dr. Dragoş Popescu, medicul şef al Secţiei Clinice Obstetrică – Ginecologie II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
„În calitate de spital de importanţă regională, ne dorim permanent ca medicii noştri să se perfecţioneze şi ne mândrim cu faptul că, pe lângă Blocul Materno – Infantil de nivel european, avem şi un personal medical de excepţie, preocupat de dezvoltarea profesională continuă”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*