Medieșencele Hudea și Mărginean, la CE de cros de la Torino

Atletele noastre Iulia Mărginean și Alexandra Hudea se pregătesc să ia startul la Campionatul European de cros de la Piemonte – La Mandria Park (Italia). Întrecerea este programată mâine 11 decembrie.

foto: facebook/Federația Română de Atletism

Zbor spre ultima competiție continentală în 2022

Ieri, 9 decembrie, a decolat spre Torino delegația care ne va reprezenta la ultimul eveniment internațional major al anului: Campionatul European de cros. Competiție care urmează să se desfășoare duminică (11 decembrie), în  Piemonte – La Mandria Park (Italia). La ediția din acest an, România participă cu 11 alergători, două echipe și două prezențe doar la individual.

Team-ul feminin de junioare (4 km) are în componență pe Mădălina Sîrbu, Mihaela Blaga, Iulia Mărginean, Talida Sfarghiu, Alexandra Hudea, pentru ca Ștafeta Mixtă (4×1500 m) să fie alcătuită din Nicolae Coman, Elena Panaet, Laviniu Chiș, Cristina Bălan. În competiția senioarelor (8 km), va alerga Claudia Prisecaru, pentru ca la juniori (4 km), să fim reprezentați de Dragoș Pop.

Mult succes! Hai România!”, a transmis Federația Română de Atletism.

Cu dublă legitimare, la CSȘ Mediaș și Mica Romă Blaj, medieșencele reprezintă România la cea mai importantă competiție de atletism din acest final de an. Sunt în formă foarte bună, clasându-se pe primele 2 locuri la ultima întrecere desfășurată în țară, aproape de jumătatea lunii trecute. Iulia Mărginean a câștigat crosul Brașovului la categoria U20, totodată Campionatul Național de Alergare pe Șosea la 5000 de metri. A fost urmată de Alexandra Hudea (prima la U18), semn că munca antrenorilor Vasile Herman și  Vasile Ibășfălean dă din nou roade, iar sprijinul oferit de municipalitatea medieșeană pentru cantonamentul de la Piatra Arsă, de la finalul lunii octombrie, a fost extrem de benefic.

foto arhivă: Iulia Mărginean și Alexandra Hudea, în cantonament la Piatra Arsă

 

Echipa Mica Romă Blaj, reprezentata României la competiția europeană, va fi formată din Mihaela Blaga, Iulia Mărginean și Alexandra Hudea, sub îndrumarea antrenoarei Cristina Man, totodată vicepreședintele Federației Române de Atletism.
AC “Mica Romă” Blaj are așadar ocazia de a-și apăra titlul continental cucerit, în februarie, în Portugallia, la Oueiras.
Drumul spre Torino
 

 
Calificarea la CE de cros de la Torino a venit după performanța obținută la Botoșani, la Campionatul Național de Cros (seniori, Under 23, Under 20).
Iulia Mărginean și Alexandra Hudea au reprezentat CSȘ Mediaș, dar și CSȘ Blaj (antrenor Cristina Man), alături de Mihaela Maria Blaga (născută în 2004) și Andreea-Maria Bogdan (2005), care au concurat la individual, pe distanța de 4 kilometri. Echipă valoroasă, AC “Mica Romă” Blaj a reușit să cucerească titlul național la categoria sub 20 de ani, după argintul luat anul trecut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*