Mere în școli, peste o lună

SONY DSC

Ioana Căpăţână.

Cei aproximativ 36.000 de elevi din clasele 0-VIII din județul Sibiu vor putea beneficia de câte un măr în fiecare zi, de la sfârșitul lunii martie, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

A demarat licitația pentru „Furnizare mere în cadrul Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli în anul școlar 2015-2016”. În data de 13 ianuarie a fost publicat anunțul de participare, iar deschiderea ofertelor va avea loc luni, 29 februarie. Semnarea contractului se estimează că se va face în maximum 25 de zile de la data deschiderii ofertelor, potrivit Ioanei Căpățînă, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Județean. Valoarea estimată a contractului a fost apreciată ca fiind de 1.046.572, 65 lei (cu un preț estimativ de 0,37 lei cu TVA/elev).

„Conform Legii nr. 195/2010, în urma încheierii contractului, se vor furniza mere cu o greutate minimă de 100 de grame, încadrate la categoria «Extra» și/sau categoria I conform Standardului de comercializare pentru mere. Transportul și distribuția vor fi asigurate zilnic, bisăptămânal sau săptămânal, conform caietului de sarcini“, a mai precizat Căpățînă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*