Mesagerul de Sibiu a dat jos prefectul cu ambiții de primar! UPDATE Purtătorul de cuvânt părăsește barca

Prefectul Ovidiu Sitterli a demisionat, în această dimineață, după ce Mesagerul de Sibiu a relatat, în exclusivitate, că Sitterli va fi candidatul PSD la Primăria Sibiu și a obținut și confirmarea că Guvernul este la curent cu ambițiile politice ale reprezentantului său în teritoriu, incompatibile cu statutul de înalt funcționar public.

Sitterli i-a transmis, în această dimineaţă, la ora 8,00, prim-ministrului Dacian Cioloş cererea de demisie, potrivit unui comunicat al biroului de presă al Instituției Prefectului. „Având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, domnul Ovidiu Sitterli a solicitat încetarea mandatului de prefect al judeţului Sibiu începând cu data de 4 martie 2016.
La finalul celor aproape 4 ani în care a condus Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, domnul Ovidiu Sitterli le mulţumeşte tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, ai societăţii civile, precum şi mass-media, pentru buna colaborare, în interesul cetăţenilor judeţului Sibiu”, se arată în comunicatul Prefecturii.
Demisia prefectului vine la exact o săptămână după ce, întrebat frontal de reporterul Mesagerului dacă va candida la Primărie, având în vedere că și la București se știe această intenție, Sitterli a avut tupeul să răspundă: „Nu știu despre ce vorbiți”.

image
Actualizare ora 12.50: Purtătoarea de cuvânt a Prefecturii, Claudia Stanciu, a anunțat că va pleca în concediu de odihnă, în perioada 7 martie – 4 aprilie. Surse oficiale spun că Stanciu nu va mai reveni în instituție. Stanciu a fost angajată la Cancelaria prefectului după numirea lui Sitterli, iar în 2014 a încasat un salariu anual de 43.458 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere, depusă în iunie 2015.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*