Mesaj din partea Doctorului Victor Costache: „De ce am ales profesia de medic”

Medicul Victor Costache, s-a născut pe 18 martie 1974, la Iași. A început facultatea în anul 1992 la Iaşi şi a terminat-o în anul 1999. Pasiunea pentru medicină a căpătat-o încă din primii ani de viaţă.

Nepot de medici, şi-a petrecut copilăria în spital. A făcut un an de rezidenţiat în ţară, după care a decis să plece în Franţa, acolo unde a luat-o cu rezidenţiatul de la capăt. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară şi toracică. Este membru în Colegiul Francez de Chirurgie cardio-vasculară.

Victor Costache este unul dintre puţinii medici români care, după ce s-a specializat la universităţile din străinătate şi a lucrat în spitalele de peste graniţă mai bine de zece ani, a ales să revină în ţară, la Sibiu, şi să aplice pe pacienţii din România tot ce a învăţat acolo.

Drumurile profesiei l-au purtat în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania, Quebec, Statele Unite. Astăzi este specialist în chirurgie cardiovasculară şi toracică.

A fost și Ministru al Sănătății timp de patru luni între noiembrie 2019 și martie 2020, în Guvernul Orban.

Victor Costache a transmis astăzi u mesaj emoționant în care eplică de ce și-a ales profesia de medic.

„ De ce am ales profesia de MEDIC?

Am trăit dintotdeauna cu dorința de a fi medic și apoi m-am străduit în fiecare zi pentru a deveni un medic mai bun. Am copilărit în prima parte a vieții într-un spital, bunicii mei, medici, aveau o locuința de serviciu acolo. Medicina a fost astfel o alegere firească. La început, în primii ani de facultate, am cochetat cu chirurgia generală. Atunci am constatat că în România există un deficit mare de experți în chirurgie cardiovasculară, așa că m-am îndreptat spre această specialitate fascinantă. Și acum există un mare deficit de specialiști în aceast domeniu, iar bolile cardiovasculare reprezintă cauza nr. 1 de mortalitate în România” spune profesorul Victor Costache.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*