Mesaj EXCLUSIV de la Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

Nu întâmplător Muzeul ASTRA este în Sibiu, pentru că aici avem o ,,mică Românie”, cu tot ce poate ea să ofere mai bun, transmite în mesajul de Ziua Cetății, Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA.

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

„Suntem martori la un ceas aniversar care ne aparține. Când spui Sibiu, spui cultură, istorie, arhitectură, dinamism, turism, sport, educație, bun simț și adaptabilitate. Iar când vii în Sibiu trăiești pur și simplu toate aceste fapte! Nu întâmplător acest burg medieval este chiar în centrul țării, din punct de vedere geografic. Nu întâmplător Muzeul ASTRA este în Sibiu, pentru că aici avem o ,,mică Românie”, cu tot ce poate ea să ofere mai bun. Sunt 830 de ani de când Sibiul reliefează normalul pe aceste plaiuri! Sunt 830 de ani într-un oraș care ne determină să rămânem uniți prin cultură! La mulți ani, Sibiu!“

Ciprian Ștefan, manager Muzeul ASTRA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*