Mesaj EXCLUSIV de la Senatorul PNL Nicolae Neagu. Sibiul împlinește luni 830 de ani

Mesagerul de Sibiu a strâns pentru voi, cititorii noștri, gândurile sentimentele și trăirile unor personalități ale Sibiului, la împlinirea a 830 de ani de la prima atestare documentară a orașului nostru. Senatorul PNL Nicolae Neagu a făcut trimitere în mesajul său adresat sibienilor la premierele Sibiului, fie că vorbim de primul spital din România, de prima școală sau de prima farmacie.

„Sibiul este un oraș care s-a făcut remarcat, încă de la prima sa atestare documentară din anul 1191 și până în zilele noastre, ca fiind un model de centru cultural, spiritual și economic.

Istoria Sibiului este încărcată de file care ne demonstrează importanța evenimentelor petrecute în acest oraș de-a lungul timpului, fie că vorbim de inaugurarea primei școli, a primei farmacii, a primului muzeu sau primului teatru din țară, fie că ne referim la primul oraș din estul Europei care devine în anul 2007 Capitală Culturală Europeană și în anul 2019 Regiune Gastronomică Europeană. Toate acestea  au adus valoare orașului de azi, recunoscut atât pentru diversitatea culturală a orașului, cât și pentru tradițiile păstrate cu sfințenie în comunitățile unite din județ.

Sibiul este astăzi unul dintre cele mai importante orașe ale României, un oraș cu renume, cu o economie puternică, cu infrastructură bine dezvoltată și o destinație turistică fermecătoare apreciată de turiști din toate colțurile lumii .

La 830 de ani de la prima atestare le transmit sibienilor să aprecieze și să păstreze valorile acestui oraș, prețuind  în fiecare zi că ei sunt astăzi parte dintr-o comunitate model din România.

La mulți ani prosperi, Sibiu!”

Senator PNL SIBIU

Neagu Nicolae, 

Vicepreședintele Senatului României

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*