Mesaj pentru un anume individ

Te pretinzi un tip școlit și cu importante studii, însă pe plan moral te afli mult prea jos în raport cu țăranul ce a frecventat doar patru clase primare, dar care știe ce-i omenia și bunul simț.

Urăști cu înverșunare pe oricine este de altă etnie, deși nu posezi argumente reale pentru aceasta. Naționalismul tău culminează cu denigrarea puternică a acelui semen al tău căruia nu i se poate reproșa altceva decât că nu este același neam cu tine. Acuzi și blamezi într-un stil de-a dreptul murdar, domnule înalt învățat. Poate că și cei șapte ani de acasă, la urma urmei, ar fi trebuit să te îndrume în direcția normală, în modul de a te comporta cu bună cuviință, dar se pare că nu s-a întâmplat și aceste calități îți lipsesc. Dacă ai fi atât de școlit pe cât pretinzi ar trebui să știi că, în general, tocmai cei pe care-i blamezi cu atâta ură, majoritatea n-au avut nimic de-a face cu o eventuală colaborare a lor cu forțe antiromânești, întrucât unii erau încă bebeluși aici în perioadele apropiate de domnia comunistă și nu au traversat anii de expansiune ai fascismului, hitlerismului și chiar a hortismului (erau deci abia născuți sau se aflau în perioada copilăriei).

Unde erai mata când teritoriile românești fuseseră cotropite, luate? Pe front pentru care meriți aplauze? Sau cauți cumva motivații invocându-i pe cei care își sacrificaseră viețile pentru țară și neam și care au dispărut fără urmă? Vitejia lor nu este în măsură să ți-o arogi. Fastul și paradele sunt meritele acelor eroi. Ce faci acum când forțe străine rad asemeni unor carii din glia străbună luptând pe orice căi pentru autonomie teritorială în favoarea lor? Matale te rezumi la a comenta rămânând pe margine? Asta faci!

Renegi cu furie oarbă faptul că persoane onorabile de altă etnie se află în funcție de conducere și ești negru de supărare. Cu inteligența matale „sclipitoare” n-ai încercat să privești și să apreciezi cu puțină atenție activitatea onestă a unor asftel de persoane din această categorie pe care-o hulești, o renegi? Nu observi că majoritatea lor adeseori denotă mai mult atașament pentru această țară pe care ți-o revendici ca român matale deopotrivă cu alți denigratori ai noștrii?

Ai încercat cumva, vreodată să analizezi în amănunt (ținând seama de comportamentul preferaților matale) și să apreciezi fără părtinire greșelile și gafele acestora pe parcursul activităților lor? Corectitudinea în aprecieri, fără părtinire nu înseamnă promovarea îndemânaticilor care știu să joace tare cu tupeu și obrăznicie? A acuza oamenii onești de fapte și atitudine reprobabile constituie pentru mata comportament corect? De ce nu acuzi deopotrivă atunci când este cazul atât puterea cât și opoziția în aceeași măsură? Sau pentru unii ți se așterne vălul pe creier și pentru alții nu?

Te-aș sfătui, bietule învățat cu mintea spălată, să privești și mai mult în spate. Dacă n-ai aflat până acum, află că-n fruntea țării de-a lungul vremurilor au stat personalități din afară provenite din dinastii regale vechi și care deveniseră mai buni români decât mulți autohtoni care au uzurpat țara.

Și, în cele din urmă, dacă totul s-ar afla la „mâna” matale, te întreb: care crezi că pot fi persoanele cele mai potrivite, mai cinstite, mai loiale și mai dotate cu strategii favorabile progresului țării pentru a fi promovate în funcțiile importante? Cumva cei tâlhari dovediți  care se țin ca scaiul de lâna oii, refuzând să piardă prin funcție nenumăratele beneficii? Autohtonii? „Ai noștri”? Dar mata, ce faci pentru bunul mers al lucrurilor? Îți spun: denigrezi și lupți cu înverșunare pentru destabilizare, pentru instalarea degringoladei, sperând că în acest fel să ieși cumva învingător. Că o zicere cunoscută spunea: „dezbină și stăpânește!”.

Pe lângă celelalte aspecte, afirmi, tot mata, cu tărie, că pandemia ce a cuprins lumea este… falsă, frauduloasă, că „locuințele noastre au fost transformate în pușcării la domiciliu”. Totuși, te mai întreb: știi ce înseamnă cuvântul „PANDEMIE”? Îți spun: un fel de… epidemie (poate această denumire ai mai întâlnit-o), cu răspândire mult mai întinsă. Astfel, nu poți afirma că este un „circ autohton cu epidemia Covid19”, cum îl denumești luminăția ta! Este, așadar, o molimă care a cuprins aproape tot globul! Nicidecum nu este momentul să deraiezi de la realitate. De exemplu, contești că scriitorul roman Paul Goma a murit de Covid19 în 25 martie 2020 la Paris? Dar alte mii de morți în țară și în afară? Mai folosești cu un tupeu de baltă expresia deraiere mintală, făcând referire la actualul nostru ministru de interne. Și, mă întreb: într-adevăr acest personaj este mai prejos decât alții care au oblăduit corupția și agresiunile asupra masei largi de cetățeni onești în 2019?

Și înc-o întrebare, pe lângă multe nepuse: ce obiective valoroase a lăsat regretatul regim comunist dinainte de 1989 și de după, generațiilor viitoare? Astăzi, politrucii se laudă cu vechile vestigii și construcții (care au scăpat de târnăcopul demolărilor), construcții falnice ridicate de… regimul burghezo-moșieresc. Urmașii noștri cu ce se vor lăuda de pe urma comuniștilor ca dumneata? Cu blocuri asemănătoare ghețarilor și Palatul Parlamentului construit datorită megalomaniei familie domnitoare Ceaușescu?

În concluzie, te mai întreb: cine ești, domnule, și cum anume ajuți țara în care trăiești? Ce faci dumneata efectiv pentru binele real al acestui popor? Încasezi doar pensie consistentă, mulțumindu-te să încălzești fotoliile pe ici pe colo pe la televiziuni?!

Elena Olaru Miron

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*