Mesajul artistului Dan Perjovschi. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

Celebrul artist plastic Dan Perjovschi prinde tușa perfectă în mesajul său, de ziua Sibiului: „Orașul unde m-am născut, unde am început să desenez, unde m-am îndrăgostit prima dată și m-am căsătorit singura oară, unde am pășit de pe trotuar pe stradă cu ochii în lacrimi de la gazele lacrimogene ale lui decembrie 89, e orașul ziarului meu orizontal.“

„Sibiul e orașul unde m-am născut, unde am început să desenez, unde m-am îndrăgostit prima dată și m-am căsătorit singura oară, unde am pășit de pe trotuar pe stradă cu ochii în lacrimi de la gazele lacrimogene ale lui decembrie 89, e orașul ziarului meu orizontal și orașul de unde plec în toate zările lumii și unde mă întorc de fiecare dată. Sibiu e orașul unde m-am născut și unde o să mor. La Mulți Ani, orașule!

Dan Perjovschi, artist plastic

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*