Mesajul EXCLUSIV al lui Ovidiu Dragoman. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

Managerul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatrul de Balet Sibiu, Ovidiu Dragoman, le dorește tuturor celor care poartă Sibiul în inimă să păstreze și să transmită generațiilor viitoare spiritul unității, al conviețuirii în pace și al respectului.

Îmi face o deosebită bucurie să transmit, în numele meu personal și al echipei Casei de Cultură a Municipiului Sibiu și Teatrului de Balet Sibiu, un mesaj călduros tuturor celor care, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Municipiului Sibiu, celebrează un oraș cu o istorie și o însemnătate deosebită. Un oraș multietnic și multicultural încă de acum 830, Sibiul păstrează și astăzi spiritul unei bune înțelegeri între comunitățile de români, sași și maghiari. Amplasarea în inima orașului și în vecinătate una față de cealaltă, a bisericilor celor mai importante comunități religioase din Sibiu, ortodoxă, reformată, evanghelică și catolică, este un bun exemplu de bună conviețuire și respect reciproc, pe care noi și generațiile viitoare avem datoria de a le conserva. Prin evenimentele culturale de anvergură pe care le propune publicului an de an, Sibiul păstrează calitatea de oraș vitrină în inima României. Le doresc tuturor celor care poartă Sibiul în inimă să păstreze și să transmită generațiilor viitoare spiritul unității, al conviețuirii în pace și al respectului.“

Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatrul de Balet Sibiu

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*