Mesajul Silviei Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii”. Sibiul împlinește, luni, 830 de ani!

Într-un mesaj care te duce cu gândul la bucuria cântecului și dansului tradițional, Silvia Macrea, managerul CJCPCT „Cindrelul-Junii”, mărturisește că, alături de colegii din Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, iubește Sibiul în fiecare zi.

Mesagerul de Sibiu vă prezintă gândurile, trăirile, mesajele mai multor personalități ale orașului, cu prilejul aniversării a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului.

Prima mențiune a cetății a fost făcută în data de 20 decembrie 1191 sub numele Cibinium într-un document ecleziastic emis de Papa Celestin al III-lea, care a recunoscut la rugămintea regelui Béla al III-lea existența Prepoziturii Sibiului (praepositura Cibiniensis), scoasă de sub jurisdicția Episcopiei Transilvaniei.

Un curcubeu de culori, un mănunchi de miresme, o avalanșă de ritmuri tradiționale și moderne, românești și internaționale – acesta este Sibiul pentru mine. Este orașul unde m-am născut, am crescut și unde am învățat să prețuiesc cultura tradițională.

Este orașul unde, alături de colegii din Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, spunem în fiecare zi că iubim Sibiul, dăruind orașului și tuturor sibienilor bucuria cântecului și dansului tradițional. „La mulți ani, Sibiul nostru drag!”

Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*