Mica unire din 2019

Primarul Astrid Fodor salută decizia localităților din jurul Sibiului de a constitui o asociație de dezvoltare.

Ideea îi aparține primarului din Șelimbăr, Marius Grecu. Acesta le-a propus colegilor săi din Poplaca, Sadu, Roșia, Șura Mare și Șura Mică să se unească într-o asociație de dezvoltare rurală care să atace o parte din probleme pe care administrațiile locale nu le pot rezolva singure. „Este o idee care urmează a fi implementată în luna ianuarie. Am avut discuții cu primarii din aceste localități și cred că am ajuns la o înțelegere în sensul constituirii unei asociații”, a anunțat Grecu. Potrivit acestuia, un acord de principiu pentru înscriere și-au dat primarii din Poplaca (Vasile Budin), Sadu (Valentin Ivan), Șura Mare (Cornel Liviu Marin), Roșia (Ioan David) și Șura Mică (Valentin Riștea). „Invitația rămâne deschisă și pentru alte localități din jurul Sibiului care vor să se alăture demersului nostru”, a mai spus Marius Grecu.

Transportul în comun, prioritatea nr. 1

Una dintre problemele care și-ar putea găsi rezolvarea este legată de transportul în comun. „Vrem să venim în sprijinul municipiului pentru rezolvarea problemei transportului în comun. Noi suntem blocați în această problemă. Singura variantă pe care o aveam era Zona Metropolitană, însă vedem că nu se întâmplă nimic. Și asta nu depinde de noi. Credem că prin unirea acestor șase localități putem deveni mai puternici, credem că putem rezolva probleme care țin de noi, nu de alții”, susține edilul din Șelimbăr.

„Este dreptul lor“

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, reamintește că realizarea unei străzi de legătură între Cisnădie și Șelimbăr, prin zona magazinului Dedeman, este unul dintre proiectele care nu s-au mai concretizat. „Nu reproșez nimănui nimic, că și noi avem destule motive obiective care ne opresc să facem ceea ce ne propunem“, a adăugat Fodor. Totuși, edilul-șef a ținut să salute inițiativa, despre care crede că nu intră în contradicție cu proiectul Zonei Metropolitane. „Mie mi se pare o idee bună. Orice inițiativă pe care o au unul sau mai mulți primari eu o salut. Este dreptul lor să aibă inițiative și este foarte bine dacă s-au așezat la masă și au ajuns la concluzia asta. Nu intră în nici o contradicție. Aici nu e vorba de împărțit, este vorba de îmbunătățire, așa cred eu. Au nevoie și ei de un transport în comun și este bine că s-au asociat, pentru că sunt localități vecine și, într-adevăr, este nevoie să se îmbunătățească. N-am știu de această inițiativă, dar ar fi foarte bine ca acele discuții de principiu să se și materializeze. Sper că nu apar alte probleme care să-i oprească“, a mai declarat Astrid Fodor, pentru Mesagerul de Sibiu.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*